НАЗК запросило відвідати Україну керівників міжнародних компаній, що спонсорують війну

image
16 Серпня 2023, 18:52
Поділитися:

16 серпня 2023 г. 18:43

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) направило листи до компаній, які були внесені до переліку міжнародних спонсорів війни. Агентство пропонує керівникам таких компаній відвідати Україну та побачити наслідки російської агресії на власні очі.

Про цеKВ дізналася з повідомлення НАЗК.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

У звернені зазначається, що НАЗК відкрите для діалогу щодо стратегій компаній з переліку спонсорів війни щодо виходу з росії.

“Агентство сподівається почути відповідні публічні заяви компаній щодо засудження російської агресії проти України, побачити корпоративні рішення щодо ділової активності в рф (наприклад, скорочення діяльності або вихід з ринку)”, – сказано в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Нацагентство окремо зазначає, що “така ініціатива повністю відповідає Керівним принципам ООН щодо підприємницької діяльності та прав людини, яких мають дотримуватися відповідальні підприємства”.

“Якщо хтось вважає, що війна десь далеко, то це не так. Ця війна стосується кожного, а її наслідки відчуває увесь світ. Ми хочемо наочно показати міжнародному бізнесу, куди та на що саме йдуть податки, які він сплачує державі-терористу. Саме тому ми запрошуємо керівництво компаній з переліку спонсорів війни в Україну. Ми готові продемонструвати той жах, який принесла росія на нашу землю і продовжує це робити”, – прокоментував очільник НАЗК Олександр Новіков (на фото).

Читайте: НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни виробника Domestos, Lipton, Axe та Dove

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона