Наживалися на онкохворих: на Київщині затримали ділків, які замовляли з росії підроблені ліки та продавали їх

image
10 Серпня 2023, 14:06
Поділитися:

Служба безпеки України викрила у Київській області та в Харкові злочинців, які замовляли з росії та країн Близького Сходу підроблені ліки для онкохворих пацієнтів.

“Щоб нелегально «імпортувати» фальсифікат, ділки ховали його у замаскованих технологічних порожнинах власних авто і перетинали держкордон з території третіх країн”,- йдеться в повідомленні.

На Київщині затримали ділків, які замовляли з росії підроблені ліки та продавали їх онкохворимНа Київщині затримали ділків, які замовляли з росії підроблені ліки та продавали їх онкохворимНа Київщині затримали ділків, які замовляли з росії підроблені ліки та продавали їх онкохворим

Сумнівні ліки  реалізовувалися через створені злочинцями інтернет-магазини та групи в соціальних мережах.

“Безпосередню доставку «замовникам» здійснювали через підконтрольні аптеки та популярні поштові сервіси”, – додають в СБУ.

За тиждень зловмисники заробляли декілька мільйонів гривень.

Ми маємо Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua» – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, Київщини та України.

Трьох учасників нелегального бізнесу затримали. Результат експертизи довів, що ліки, які продавали ділки, були підробками. Їх склад не відповідав заявленим характеристикам.

На Київщині затримали ділків, які замовляли з росії підроблені ліки та продавали їх онкохворимНа Київщині затримали ділків, які замовляли з росії підроблені ліки та продавали їх онкохворимНа Київщині затримали ділків, які замовляли з росії підроблені ліки та продавали їх онкохворимНа Київщині затримали ділків, які замовляли з росії підроблені ліки та продавали їх онкохворим

В аптеках та квартирах злочинців під час обшуку виявлено:

велику кількість фальсифікованих лікарських засобів;незареєстровану вогнепальну зброю;чорну бухгалтерію;мобільні телефони та комп’ютери із доказами злочинної діяльності.

Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua