Наживалися на чужій біді: у Києві затримали аферистів, які ошукали людей на 700 тис. грн

image
10 Листопада 2023, 14:03
Поділитися:

Інцидент трапився в Солом’янському районі.

Про це повідомляє поліція Києва.

Шахраї створили сторінку в соціальній мережі, на якій розміщали фейкову інформацію про терміновий збір коштів на лікування дітей і захисників України. 

Злочинці шукали в мережі реальні публікації батьків, які просили допомогти їх дітям, повністю дублювали інформацію на своїй сторінці і додавали власні банківські картки.

У Києві затримали шахраїв, Поліція Києва

У Києві затримали шахраїв, Поліція Києва

В такий спосіб зловмисники ошукали людей на майже 700 тисяч гривень. Зібрані кошти вони витрачали на власні забаганки. Зловмисниками виявились 25-річний та 23-річний волиняни.

«Спільники розміщували фейкові публікації з прикріпленням відповідних фото. Зокрема, вони публікували історії про те, що необхідно рятувати життя дітям, які отримали тяжкі опіки. Користувачі соцмережі перераховували гроші на їх власні банківські рахунки у сумі від 300 до 2000 тисяч гривень. Окрім того, порушники відкривали терміновий збір на лікування поранених бійців ЗСУ та аби викликати довіру у читачів – розміщували фото бійців, які знаходили у різних новинах про війну», – повідомив начальник Солом’янського управління поліції Ігор Леус.

У Києві затримали шахраїв

За скоєне шахраям загрожує до 5 років позбавлення волі.

Досі не підписані на наш Telegram-канал “Головні новини Києва – 44.ua”? Скоріше долучайтесь та читайте, щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua