Найвища гора Обухівського району складається зі сміття (відео)

image
2 Лютого 2020, 18:15
Поділитися:



Офіційно найвища гора Обухівського району знаходиться у селі Трипілля і має висоту 186 метрів. Це легендарна Дівич-гора. Втім, за інформацією директору “Київспецтрансу” Андрія Грущинського найвищою є гора сміття на 5-му полігоні у Підгірцях Обухівського району. Її висота 195 метрів.

Про це йдеться у розслідуванні УП, передають Хроніки Обухова.

Тутешні краєвиди настільки ж колоритні, як і огидні. Натхненні фактурою полігону, на ньому знімали кліпи ONUKA і O.Torvald, – відзначив автор.

– У нас чайки, як на чорноморському курорті, іронізують на полігоні. – Десь до 2010 року тут панували ворони. Але потім з’явилися чайки. Вони потрохи витісняють ворон. Іноді тут зустрічали лисиць.

Площа “п’ятірки” – близько 65 гектарів. Тут два крупних об’єкти зі сміття, які називають професійним сленгом “картами”. Або якщо простіше “ділянки складування”.

17 гектарів займає так звана “перша карта”. Фактично це величезний пагорб з утрамбованих шарів сміття, вкритих ґрунтом.

Масово залишати сміття на цій ділянці, яка вже давно переповнена, перестали на початку 2019-го, та обіцяють її рекультивувати.

– Ми зараз знаходимося на найвищій точці, не тільки полігону, але, можливо, всього Обухівського району, – показує Андрій Грущинський на панель свого авто. – Якщо навігатор не бреше, то висота 195 метрів над рівнем моря





Source link