Найнагальніша потреба ліцею «Патріот» — плац для шикувань

Найнагальніша потреба ліцею «Патріот» — плац для шикувань
2 Листопада 2023, 12:20
Поділитися:

Ще в одному навчальному закладі Бориспільської громади відкрився клас безпеки. Ліцей «Патріот» став п’ятим, де учні опановують необхідні знання в спеціально обладнаному приміщенні. Створити такі кабінети планують в усіх навчальних закладах міста, і це вітають працівники ювенальної превенції та ДСНС, адже в таких умовах значно легше проводити лекції зі школярами. 

«В чому плюс цих кабінетів? Ми можемо не лише розповідати, а й наочно показувати те, про що говоримо, за допомогою макетів. Це легше засвоюється. До того ж, якщо взяти актуальну тему — поводження із вибухонебезпечними предметами, то на картинці важко зрозуміти, якого воно кольору чи розміру. Макет в цьому плані набагато інформативніший», — зазначив інспектор відділу запобігання надзвичайних ситуацій ДСНС Максим Оксамит.

Колегу підтримав начальник сектору ювенальної превенції Бориспільського РУП Андрій Хімич. «Ми будемо користуватися можливостями цього класу. Тут можна буде роз’яснювати правила дорожнього руху. В класі також можна буде висвітлювати такі теми, як булінг, кримінальну відповідальність тощо», — додав він. 

Загалом у класі є макети з усіх необхідних дисциплін, для медичної підготовки, вивчення правил дорожнього руху, мінної безпеки та багато іншого. Наочні матеріали розраховані на різні вікові групи дітей. Як зізнається керівник ліцею, усе це коштувало недешево.

«Хочеться подякувати і управлінню освіти, і виконавчому комітету, і депутатам міської ради за те, що виділили кошти нам на обладнання цього класу. Це і макети, і стенди, і ігрові посібники для наймолодших. Все це ми змогли придбати лише за підтримки міської влади», — розповіла директор ліцею «Патріот» Ірина Панкявічене.

Крім цього, в ліцеї відкрили ще один новий клас — кабінет захисту України. Це окрема гордість ліцею, адже він має військово-спортивний профіль навчання. Кабінет обладнаний багатьма навчальними макетами та матеріалами. Є в ньому і куточок, присвячений героям України з Борисполя та з навчального закладу. Окремий стенд присвячений досягненням ліцею у військово-спортивній грі Джура, в якій минулого року ліцей «Патріот» пробився на всеукраїнській етап, де представляв Київську область.

«Усі ці стенди та макети, які допомагають вивчати ці дисципліни, дають можливість доторкнутися та дійсно зрозуміти, як воно виглядає — це приклад, як треба робити. В цьому навчальному закладі виховуються не просто учні, а справжні патріоти. Ми бачимо завзятість вчителів та бажання учнів опановувати нове», — зауважила начальник управління освіти і науки Катерина Шабан. 

Можливості, які дають нові кабінети, дуже тішать керівництво закладу. Але і зупинятися на досягнутому в ліцеї не збираються. Тут чітко знають, що ще їм необхідно для виховання справжніх патріотів України. Наприклад — плац для шикувань. Це найнагальніша потреба ліцею.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама