Найкращі ліхтарики для активних людей

Найкращі ліхтарики для активних людей
28 Травня 2024, 10:28
Поділитися:

 Безпечний і активний відпочинок на природі справді складно уявити без хорошого ліхтарика. Цей прилад виявляється незамінним, наприклад, під час туристичних походів або тривалих велопрогулянок. Розберемося, який ліхтар із цього списку https://www.aks.ua/catalog/fonar/ буде найкращим для походів або кемпінгу.

Ручний чи налобний?

 Перш ніж вибрати хороший ліхтарик, необхідно визначитися, в яких умовах ми будемо його використовувати. Шукаємо ліхтар для бігу, для тривалих нічних поїздок на велосипедi https://www.aks.ua/catalog/fonar/tip-fonarika/velosipednyi?

Виробники пропонують цілу низку моделей, що відрізняються ціною і функціональністю. Але перш ніж заглиблюватися в подальші подробиці і нюанси, давайте задамося питанням, ми шукаємо ручний ліхтар або налобний?

 Які аргументи на користь останнього варіанту? Ця конструкція особливо зручна, коли у нас зайняті руки, наприклад, під час гірських сходжень, нічних велопробігів тощо. Налобний ліхтар кріпиться на регульованому ремінці, який можна пристосувати як до каски, так і до кепки. Така конструкція чудово підійде як додаткове велосипедне освітлення.

 Зі свого боку, ручний ліхтар зручно використовувати як додаткове світло в наметі, оскільки він може мати велику ємність акумулятора і працювати кілька десятків годин поспіль.

На які параметри важливо звертати увагу?

 Світлодіод є стандартом в даний час. Діоди набагато потужніші й економічніші за лампи розжарювання. Стандарти яскравості та ефективності встановлюються світлодіодами CREE. Цей виробник спеціалізується на постачанні ліхтарів з одним потужним світлодіодом. Потужність світла виражається в люменах (лм) і може досягати навіть кількох тисяч одиниць. Але варто пам’ятати, що чим потужніший випромінювач, тим швидше витрачається енергія, а значить знижується час автономної роботи.

Ще одним показником, що відрізняє різні продукти на ринку, є спосіб живлення ліхтаря. Перевагу віддають моделям з лужними батареями типу АА або дуже потужними літій-іонними акумуляторами 18650. Елементи, що перезаряджаються, дещо важчі, проте вони ідеально підходять для складних умов, коли роботи джерела світла має вистачати на кілька днів.

 Ще один момент, на який слід звернути увагу при виборі ліхтаря – це кількість режимів роботи. Найчастіше моделі оснащені перемикачем рівнем потужності, а також мають режим миготіння, енергозбереження або опцію фокусування.