Найкращі чайні Києва: ТОП-10 місць для церемоній та дегустацій

Найкращі чайні Києва: ТОП-10 місць для церемоній та дегустацій
6 Лютого 2024, 09:09
Поділитися:

Чайна культура в Україні стрімко розвивається. Проводяться чайні фестивалі, чайні церемонії, відкривається багато нових чайних магазинів та чайних просторів. У Києві є безліч спеціалізованих чайних клубів та закладів з великою чайною картою. Тут можна спробувати рідкісні сорти чаю з Китаю, Тайваню або оригінальні трав’яні та фруктові чаї. Крім того, тут ви знайдете собі чайний простір на будь-який смак: від елітних чайних клубів до більш душевних та простих місць. Але одне залишається незмінним – вас завжди пригостять найкращим чаєм, який не залишить вас байдужим.

Журналісти 44.ua підготували добірку популярних столичних чайних, де ви зможете спробувати рідкісні колекційні сорти чаю чи відвідати справжню чайну церемонію, щоб глибше пізнати чайну філософію. Тож обирайте місце та вперед за новими чайними смаками та враженнями.

І перший заклад в нашій добірці – це чайна студія “Біла Сова” з простором для проведення церемоній, а також магазином китайського чаю та посуду найвищого ґатунку. У цьому місці зібрана колекція з понад трьохсот видів чаю та заварників, чашок, наборів ручної роботи. Церемонії у “Білій Сові” відбуваються лише за попереднім записом. Також тут працює чайна школа та проходять дегустації, заняття з йоги.

Графік роботи: гнучкий графік роботи, потрібно заздалегідь записатися.

Адреса:вул. Рибальська, 11.

Наступний заклад – чайний будинок “Chaguan”, де поєднуються магазин якісного китайського чаю та простір для проведення чаювання та чайних церемоній. Тут можна придбати і скуштувати моносортовий китайський чай, який власники “Chaguan” особисто відбирають на батьківщині зростання. У чайній пропонують зелений, білий, жовтий та червоний чай, а також улун та пуер. У магазині можна придбати чайні столики, посуд та аксесуари для проведення церемоній. Окрім традиційної та музичної чайних церемоній, тут пропонують скуштувати чай, зварений на живому вогні. Також ви можете взяти участь тут у різних у майстер-класах.

Ціни:

чаювання Пін Ча – 200 грн з людини;чайна церемонія Гунфу Ча – 500 грн з людини;майстер-клас з чайної справи – 500 грн з людини.

Час роботи: щодня з 10:00 до 22:00.

Адреса: вул. Верхній Вал, 62В.

Ще один заклад, де ви зможете спробувати рідкісні колекційні сорти чаю або потрапити на чайну церемонію – “Tea Army Club” – це чайний простір у Києві, що відкрився восени 2022 року. У клубі проводять майстер-класи, дегустації, музичні заходи та навіть чайні аукціони. Основна зала розрахована для чаювань, бар – окрема зона, що спокушає своїми новітніми чайними експериментами. Зокрема варто відмітити розкішну колекцію вінілових платівок, які можна послухати на справжній HI-FI акустиці. Цікавим фактом також є те, що “Tea Army Club” розташований на території колишнього Київського винного складу №1, спроектованого ще у 1896 році. Відшукати цей схований у центрі міста чайний простір – справжній, але приємний квест.

Ціни:

чай Габа Шен Пуер – 800 грн за 100 гр;зелений чай із Жичжао – 1050 грн за 100 гр;чай Дикий Шайхун Дянь Хун зі старих дерев – 800 грн за 100 гр.

Графік роботи: щодня з 14:00 до 21:00.

Адреса: вулиця Кудрявська, 16а.

Також не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал “Головні новини Києва – 44.ua” – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України.

“Чайний клуб” – це найперша чайна Києва та України, з якої, власне, почався розвиток чайної культури у місті. Засновники “Чайного Клубу” понад 20 років їздять до Китаю в чайні експедиції, ведуть Чайну Школу та влаштовують чайні церемонії у китайській та японській традиціях. За час існування Чайного Клубу тут випили близько 256 тисяч літрів чаю.

В меню представлені колекційні чаї з різних провінцій Китаю, Тайваню та Японії. Окрім того, у Чайному Клубі можна придбати знамениті ісинські чайники та інший посуд для чайних церемоній.

Ціни:

традиційне китайське чаювання-дегустація “Пінь Ча” у Чайному Клубі – 280 грн з людини;китайська чайна церемонія “Гунфу Ча” з улунськими чаями – 800 грн з людини;традиційна японська чайна церемонія – 3800 грн;Швидке чаювання в термосклянці – 80 грн.

Графік роботи: щодня з 10:00 до 21:00.

Адреса: бульвар Миколи Міхновського (Дружби Народів), 7.

“Monthang” – чайний простір, що відкрив засновник мережі “One Love Coffee” Володимир Задірака. Заклад розташований на шостому поверсі PinchukArtCentre, де працює кав’ярня “One Love Coffee”. Там можна знайти фермерські чаї та кераміку від українських майстрів, зокрема від майстерні Gudenky й Gorn Ceramics.

Ціни:

білий чай “White Virgin” – від 195 грн;зелений чай “Monster Green” – від 160 грн;червоний чай “King Kong” – від 285 грн.

Графік роботи: Пн, Вт – вихідний, Ср-Нд з 12:00 до 21:00.

Адреса: вулиця Велика Васильківська, 1 (Pinchuk Art Centre, 6 поверх)

“Just Punk Tea” – це чотирикімнатний простір, де можна усамітнитися або приєднатися до групового закритого чаювання з обмеженою кількістю учасників. Також є можливість придбати посуд ручної роботи від українських майстрів та вінтажні предмети для оселі, послухати вінілові платівки й потрапити на майстер-класи із сервірування столу. Щотижня власники організовують різні заходи, на яких переглядають документальні стрічки та заварюють ексклюзивні чаї.

Ціни:

чаювання на одну людину – 300 грн без майстра, 800 грн з майстром;ігрові чаювання – 500 грн;чаювання з майстер-класом – 800 грн;чаювання на 5 осіб – 1500 грн.

Графік роботи: щодня з 12:00 до 21:00.

Адреса:вул. Василя Тютюника, 58/1

“Teahouse Lipinka” – це українська мережа чайних магазинів, де окрім понад трьохсот видів чаю можна спробувати свіжообсмажену каву та смаколики. Чаї у “Teahouse Lipinka” поставляють з Китаю, Індії, Шри-Ланки та Грузії. Серед них є білі, зелені, чорні, червоні, улуни, пуери, купажі, ароматизовані та трав’яні чаї, які перед купівлею дають скуштувати. Окрім цього, охочі можуть потрапити на чайні церемонії та дегустації.

Графік роботи: щодня з 08:00 до 22:00.

Адреса: вул. Сергія Данченка, 18.

Ще один заклад “One Tea Tree” – це найновіша чайна міста, яка відчинилась на початку 2023 року на Рейтарській. Спеціалізація “One Tea Tree” – чаї від дрібних фермерів з китайській провінції Юньань, виготовлених винятково традиційним ручним способом. Наприклад, тут можна спробувати чай з дерева віком 2400 років. Подають чай у посуді з ісінської глини.

Ціни:

білий чай PARAMOUNT’ 23 – від 225 грн;зелений чай MONSTER GREEN’ 23 – від 155 грн;чай Шен Пуер YODA’ 21 – від 250 грн.

Графік роботи: щодня з 10:00 до 22:00.

Адреса: вул. Рейтарська, 30 .

І останній заклад в нашій добірці – “Бā”. На створення чайної його творців надихнули старовинні чайні. При цьому позиціонує себе як місце, куди можна прийти навіть не розбираючись у чаях. Але саме тут ви матимете змогу пити його як справжній майстер – без снобізму та обмежень – у своє задоволення. У перекладі з китайської, назва закладу означає “8”, а це число, як відомо, приносить удачу. У меню “Бā” 29 видів екологічного чаю з різних регіонів – здебільшого це Тайвань, провінції Юньнань та Фуцзянь. У колекції чайної не тільки незмінна класика по типу Дан Цун або Те Гуанінь, а й такі суто локальні варіанти як Нун Цзя Лао Ча.

В оформленні інтер’єру – майже сторічна українська черепиця (яка при цьому неймовірно схожа на ту, що використовують місцеві жителі в Азії). Власники використали її для оздоблення стін та стола для великих компаній.

Ціни:

білий чай Бай Хао Інь Чжень – від 230 грн;зелений чай Сі Ху Лун Цзінь – від 150 грн;чай Улун Дан Цун – від 90 грн.

Графік роботи: щодня з 10:00 до 22:00.

Адреса: Бессарабська площа, 2.

Також ми раніше писали про 10 закладів, де ви зможете насолодитись келихом вина та смачними закусками до нього.

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua