Найдорожчі і найдешевші міста світу – рейтинг The Economist

image
20 Березня 2019, 19:58
Поділитися:

Перше місце в рейтингу найдорожчих міст світу ділять одразу три міста – Париж, Гонконг і Сінгапур.

Це перший подібний випадок в 30-річній історії рейтингу, який укладає підрозділ економічних досліджень журналу The Economist.

Під час роботи на рейтингом його автори враховують вартість базових товарів і послуг – наприклад, скільки коштує хліб і в яку ціну обійдеться стрижка.Одна з авторів звіту Роксана Члачева каже, що Париж регулярно входить у першу десятку рейтингу ще з початку 2000-х років – він був і лишається “неймовірно дорогим місцем для життя”.

“Тільки ціни на алкоголь, тютюн і транспорт тут співставні з іншими європейськими містами”, – додає вона.

Приміром, середня вартість жіночої стрижки у Парижі – $119,04. Для порівняння, у Цюриху вона обійдеться вже у $73,97, а в Осаці – в $53,46.Каракас

Ось, як виглядає перша десятка рейтингу найдорожчих міст світу:

Сінгапур Париж Гонконг Цюрих Женева Осака Сеул Копенгаген Нью-Йорк Тель-Авів

Інфляція і коливання курсу призвели до того, що порівняно з минулорічним рейтингом у цьому році можна говорити про серйозні зміни в окремих країнах.

Приміром, Аргентина, Бразилія, Туреччина та Венесуела сильно послабили свої позиції у тому, що стосується вартості життя.

У столиці Венесуели інфляція склала близько 1 000 000% і призвела до того, що місцевій владі взагалі довелося випускати нову валюту.Буенос-Айрес

Саме Каракас займає останню сходинку в цьогорічному рейтингу The Economist. Наприклад, наприкінці грудня вартість однієї порції кави тут складала $0,62, а більшу частину року була вдвічі меншою.

Другий з кінця – Дамаск.

Ось 10 найдешевших міст світу – принаймні серед 133 міст, дані про які збирає The Economist.

Каракас (Венесуела) Дамаск (Сирія) Ташкент (Узбекистан) Алмати (Казахстан) Банґалор (Індія) Карачі (Пакистан) Лагос (Нігерія) Буенос-Айрес (Аргентина) Ченнаї (Індія) Нью-Делі (Індія)

Джерело: RegioNews – Всеукраїнське інформаційне агентство