Найбільші ТРЦ Києва вимикають ескалатори та зменшують освітлення. Як заощаджують інші?

image
13 Жовтня 2022, 16:52
Поділитися:

Після ворожих ракетних обстрілів мешканцям столиці та підприємцям рекомендують заощаджувати електроенергію для того, щоб зменшити навантаження на енергосистеми. Як це роблять великі ТРЦ та магазини?

Про це пише Forbes.

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua» та читайте новини.

Так, у найбільших торговельно-розважальних центрах Києва Lavina Mall, Mandarin Plaza та Blockbuster Mall заощаджують електрику, вимкнувши ескалатори, розповів голова правління групи Mandarin Plaza Олександр Черницький. Крім цього, компанія залишає мінімум працюючих ліфтів та зменшила освітлення в загальних приміщеннях.

А в ТРЦ Dream з 10 жовтня вимкнули зовнішню та внутрішню рекламу. В обох будівлях залишили по одному працюючому ліфту. Про це Forbes розповів співвласник компанії Гарік Корогодський.

У Foxtrot, наприклад, взагалі не підсвічують вивіски, відключають екрани та демонстраційну техніку в торговельних залах.

У ресторанах та на фудхолах «Сільпо» з 17:00 12 жовтня вимикають світло.

Вечеряємо при свічках. Гостям подобається, – каже голова пресслужби Fozzy Group Іван Пальчевський.

Крім цього ритейлер вимикає зовнішні вивіски та екрани всередині супермаркетів.

«Varus», зокрема, вимкнув холодильники, де стоять пиво, вода та газовані напої. А також відмовився від використання відеостін, вимкнув телевізори в прикасовій зоні та зменшив освітлення технічних та підсобних приміщень.

Мережа лабораторій «Сінево зменшила освітлення вітрин, а також вимкнула вивіски.

Крім цього, економити електроенергію почав найбільший продуктовий ритейлер країни АТБ, мережі гіпермаркетів «Епіцентр», Comfy та АЛЛО.

Якщо побачите недостатньо освітлені магазини «АЛЛО», не дивуйтесь – вони відчинені, просто зараз у режимі економії світла, – сказав власник мережі Дмитро Деревицький. – Як тільки ситуація нормалізується, ми повернемося до звичайного режиму роботи.

Раніше ми писали про те, що міська влада закликає киян обмежити споживання електроенергії, аби зменшити навантаження на електромережі.

Крім того, розповідали, що Пані Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс розповіла, що для економії електроенергії ввечері працює у Києві з ліхтариком.

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua