Найбільша колекція та вигадливі композиції: де у Києві помилуватися хризантемами

image
31 Жовтня 2020, 10:55
Поділитися:

Київ огортають тумани, і в цей час особливо яскравими стають королеви осінніх клумб – хризантеми. Ними прикрашають парки і сквери, використовують у вертикальному озелененні вздовж автомагістралей.  «Вечірній Київ» підказує цікаві місця, де можна помилуватися квітами.

Останній вікенд «Світу солодощів»

 Зефірна фортеця і шоколадний фонтан, солодкий парк атракціонів та сад морозива, пряниковий будиночок, фабрика солодощів і ціле місто пекарів  та інші композиції створені з 30 тисяч хризантем.

Виставка, на якій представлені 10 композицій, завершується 1 листопада.

Де: Співоче поле Печерського ландшафтного парку (вул. Лаврська, 33). 

Вартість: дорослий квиток – 100 грн, дитячий – 25 грн. Для дітей до 7 років, пенсіонерів, учасників АТО, інвалідів 1 та 2 групи та учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС вхід безкоштовний.


«Великий» ботанічний сад

З другої половини серпня до середини листопада у Національному ботанічному саду імені Гришка квітнуть хризантеми.

Колекція хризантем в ботсаду це 157 сортів як вітчизняної, так і зарубіжної селекції: немахрових – 10 сортів, напівмахрових – 19, анемоновидних – 5, махрових плоских – 69, махрових кулястих – 29, помпонних – 20, променистих – 5. 

За цими цифрами –  справжня феєрія кольору і різноманітних форм пелюсток і цікавих назв:”Золотоволоска”, “Космічна”, “Промениста”, “Ольга”, “Колобок” …

Де: вул. Тимірязєвська,1

Вартість: для дорослих  – 50 грн. для школярів – 20 грн. для дітей до 7 років, пенсіонерів та пільгових категорій відвідувачів (учасники бойових дій, ветерани Другої світової війни, воїни-інтернаціоналісти, інваліди аварії на ЧАЕС)  вхід безкоштовний.


Заквітчана «Наталка»

Цей парк вважають еталонним у Києві. Нещодавно він став  лауреатом І ступеня Національної премії України з ландшафтної архітектури та дизайну.

У парку є численні спортивні майданчики, сучасні дитячі майданчики, вело-пішохідні доріжки, паркові павільйони, альтанки, оглядові майданчики, дитячий лабіринт, пандуси і сходи до Дніпра. Окрасою є і клумба, на якій зараз буяють хризантеми.

Де: Оболонська набережна

Вхід вільний


Клумба біля Святошинської райдержадміністрації

Уже кілька тижнів працівники та відвідувачі Святошинської райдержадміністрації милуються клумбою, яку створили працівники районного зеленбуду. Це чудовий приклад, як поєднання звичних рослин дає дивовижний ефект.

З бордових та жовтих кущів хризантем сформували квітки. Обрамленням для них стала цинерарія з сріблястим листям. 

Де: проспект Перемоги, 97

Підготувала Наталка Марків

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ