Найактивніша агітація у «слуг народу», або Хто порушує «День тиші». ФОТО

image
20 Липня 2019, 21:12
Поділитися:

Від сьогодні, 20 липня, в Україні настав так званий «День тиші»: заборона на будь-яку агітацію за кандидатів і партії, яких завтра позачергово обиратимуть до Верховної Ради України. У Броварах до вимог і духу Закону, схоже, дослухались не всі. За змістом і тематикою політичних матеріалів найбільше продукції, білбордів та інших видів агітації, за нашою оцінкою, в «зелених»: неофіційного «незалежного слуги народу» Володимира Нідзельського та в «Зе!команди».

Головним чином ми передивилися білборди найбільших броварських вулиць міста. Слід зауважити, що на ранок дуже багато з них були порожніми, зі свіжим сірим тлом. Це є ознакою, що реклама тут зникла нещодавно. Спорожніли навіть ті щити, де ще за дві години до кінця минулої доби висіли політичні матеріали. Ймовірно, знімали чи заклеювали їх пізно ввечері та вночі.

По вул. Київська, неподалік “Терміналу”

Уздовж вул. Броварської сотні на Торгмаші

Усі знайдені нами політичні білборди не містили очевидних порушень вимог Закону, адже на них не вказані імена та обличчя кандидатів чи назви і логотипи партій. Однак передвиборча агітація на них є очевидною. Загалом ми знайшли в Броварах 16 таких рекламних щитів, 12 із яких за стилістикою і дизайном натякають голосувати за президентську «Зе!команду».

На вул. Київська, недалеко від “Порошинки”

Біля “Терміналу”

На вул. Василя Симоненка

Решта 4 білборди за такими самими ознаками можна віднести до агітації за політсилу попереднього лідера держави – «Європейську солідарність».

По вул. Ярослава Мудрого

На вул. Героїв Небесної Сотні

Окрім рекламних щитів, біля офісу «Зе!команди» по вулиці Тараса Шевченка залишається багато агітаційних матеріалів – сітілайтів і банерів.

Щоправда, обличчя та імена кандидата в депутати і чинного президента зникли.

Окрім того, повністю «зачистили» брендування входу до штабу.

Досить часто на вулицях міста можна знайти агітаційні плакати та листівки. Тут – величезне розмаїття різних політичних сил і кандидатів. Причому, на відміну від білбордів, із зазначенням імен, облич, назв партій і їхніх логотипів. Однак часто це є лише окремі випадки.

На цьому фоні вирізняються агітки лише за одного із кандидатів – як він сам себе називає «незалежного слуги народу» – Володимира Нідзельського. Станом на ранок, їх було незрівнянно багато і на дошках оголошень, і на стовпах електроопор, і в інших місцях по всьому місту.

Варто зауважити, що сьогодні були знайдені й інші випадки агітації, які, ймовірно, мають відношення до Володимира Нідзельського. На пішохідному мосту при виїзді з Броварів у бік Києва, висять два банери із логотипом і фразою, яку використовує цей політик у своїх матеріалах.

Окрім того, по вулиці Короленка наші журналісти сьогодні помітили групу людей, одягнених у жилетки із аналогічною символікою та написами. Але, судячи з реманенту активістів, вони вийшли видаляти агітацію.

Біля бювету по вул. Короленка. Фото – Микола Кожемяко

Нагадаємо, у «День тиші» перед першим туром цьогорічних президентських виборів на вулицях Броварів ми майже не знайшли відвертих порушень Закону. Завуальованої агітації на білбордах тоді було найбільше, за стилістикою виконання, у екс-президента Петра Порошенка. Володимир Зеленський мав лише один рекламний щит у дизайні «Зе!команди».

Фото – Дмитро Карпій

Джерело: Трибуна Бровари