Навіщо потрібні РоЕ комутатори у системі спостереження?

image
30 Січня 2023, 03:43
Поділитися:



Коли на об’єкті планується впровадження системи відеоспостереження, багато хто забуває про те, що один з основних елементів – це комутатори. Хоча вони представлені в максимально широкому асортименті: https://control.ua/komplektuyushchie/setevoe-oborudovanie/kommutatory/, потрібно пам’ятати про те, що вони відрізняються між собою. І відрізняються цілим рядом критеріїв. Розглянемо докладніше, що таке РоЕ-комутатор, навіщо він потрібний і різновиди.

Що таке РоЕ комутатор?

РоЕ комутатор – це спеціалізований пристрій, який передає інформацію та живить пристрій за допомогою кабелю LAN. Завдяки подібному пристрою є можливість не змінювати інфраструктуру через додавання нових компонентів до системи спостереження. До комутатора можна підключати всі пристрої, які потребують роботи від мережі.

Особливо потрібні комутатори в системах відеоспостереження – незважаючи на масиви даних, подібний пристрій дає можливість передачі всієї інформації.

Переваги використання РоЕ комутатора

Застосування РоЕ комутатора при побудові системи спостереження вдається економити гроші та час. Цьому сприяє тому, що не потрібно прокладати додаткові кабелі. Сам комутатор живиться від стандартної настінної розетки. Електроенергія перетворюється на нижчу напругу і передається за допомогою LAN-кабелю.

Разом з економією грошей та часу, подібне обладнання здатне захистити від заряду надто високу чи низьку потужність. При цьому вони надійні та масштабовані – є моделі від 4 до 48 портів, тому підходять для систем спостереження різного розміру.

Різновиди комутаторів РоЕ

В цілому, можна виділити два основні різновиди комутаторів – це керовані та некеровані. Моделі некерованого типу програмуються безпосередньо виробниками таким чином, щоб не було можливості проводити додаткові налаштування. Для таких комутаторів немає значення, яке обладнання до них підключено – електроенергія передається через кабель мережі.





Source link