Навігатор на четверте липня: куди піти у Києві

image
4 Липня 2019, 06:36
Поділитися:

Четвер – це крок до вихідних. Сьогодні він буде досить провокативним. Що б ви не обрали – лекцію про київські цар-балкони, оперу-перформанс чи авторський вечір Леся Подерев’янського – вам гарантовано море вражень.  

Вечір музичний: опера «Туманна Лагуна»

Киян запрошують на грандіозне дійство – синтез музичного, театрального та художнього перформансів «Туманна Лагуна». Спільний твір музичного гурту Lyudska Podoba, компанії 33 Hypnotheatre & Technocircus та колективу художників. Глядачі потраплять у подорож всередину туманності, де зароджуються зірки, де серед космічного пилу і газу можна розчинитися, вийти з власного тіла та подивитися на себе збоку…

Коли: о 20:00.
Де: Мала опера, вул. Дегтярівська, 5.
Вартість: 350 грн.


Вечір із Подерв’янським

Автор таких відомих шедеврів як «Діана», «Нірвана», «Кацапи», «Гамлет» й інших нетлінних п’єс Лесь Подерв’янський знову зачитає свої твори з великої сцени. Запрошують, як правило, дорослу аудиторію, тому що в своїх роботах автор слів не підбирає і частенько пересипає їх рядки бездоганно підібраним матом. Поки не прийняли закон про «дематюкацію» – треба йти!

Коли: з 19:00.
Де: Всі. Свої D12, вул. Десятинна, 12.
Вартість: 400 грн.


Вечір концептуальний: балкони майбутнього

«У балкона майбутнього, напевно, буде свій балкон», – каже Sasha Burlaka, автор книжки «Balcony Chic». Саша сфотографував найбільш експериментальні й дивні балкони всієї України, дослідив їхню історію і причини трансформації і готовий про це розповісти під час лекції «Балконний шик: зрозуміти й пробачити».

Коли: о 18:00.
Де: Urban Space 500, вул. Бориса Грінченка, 9.
Вхід вільний. 


Вечір фестивальний: «Тиждень швейцарського кіно»


Сьогодні стартує  третій «Тиждень швейцарського кіно». Він зібрав у своїй програмі найактуальніші кінострічки останніх років. Фільм-відкриття – «Мрія Катріни». Головна героїня стрічки режисерів Даріо і Мірко Бішофбергерів хоче мати дітей, але її чоловік гине в автокатастрофі, та завдяки пересадці голови він повертається іншою людиною. Усі покази – мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Коли: о 19:00.
Де: кінотеатр «Жовтень».
Вартість: 65 грн.


Кураторська екскурсія оновленим проектом Ain’t nobody’s business

Олександра Трянова та Валерія Шиллер, розкажуть як оновилась виставка Ain’t nobody’s business. А також познайомлять ближче з художниками та їх творами. В експозиції представлені роботи Беатріз Ґонзалез (Колумбія), Миколи Карабіновича (Україна), Ігнаса Крунглевічуса (Литва), Ангеліни Меренкової (Росія), Заміра Сулейманова (Азербайджан), Фабіани Фалейрос (Бразилія) та Сергія Шабохіна (Білорусь). Колективна позиція авторів та авторок провокує публічну дискусію щодо суперечливих відносин між регулятивною владою та особистістю. Як наша сексуальність виявляється у сучасних реаліях? Та чи залежить її виявлення тільки від нас самих?

Коли: о 19:00.
Де: на 2-му поверсі арт-центру, PinchukArtCentre.
Участь безкоштовна. Реєстрація обов’язкова: tockify.com/pinchukartcentre/detail/434/1562256000000.

Читайте більше цікавих новин у рубриці “Неофіційно”

Джерело: Вечірній Київ