Навігатор на 5 лютого: куди піти у Києві

image
5 Лютого 2019, 07:04
Поділитися:

Сьогодні, у Києві буде багато цікавих презентацій, лекцій, виставок, вистав і показів фільмів. «Вечірка» підготувала найцікавіші.

Невідомі периферії Києва. Презентація книги

5 лютого, о 19:30 у креативній спільноті IZONE відбудеться презентація книги Семена Широчина і Олександра Михайлика «Невідомі периферії Києва. Солом’янський район».

Захопившись дослідженням районів Києва Cемен Широчин із Олександром Михайликом вирішили не зупинятися на Лівобережжі та продовжити серію книг про ще мало вивчені та досліджені правобережні периферії.

У книзі 152 сторінки, більше сотні ілюстрацій, в тому числі – авторські висотні панорамні фото, нереалізовані проекти, втрачені споруди, а також вперше публікуються знахідки з особистих архівів архітекторів.

Коли: о 19:30

Де: вул. Набережно-Лугова, 8

Вхід вільний.

 

Лекція «Замкова гора – минуле і майбутнє»

5 лютого о 19:00 відбудеться лекція археолога і історика Сергія Климовського. На лекції ви дізнаєтесь про історію Київського замку і літописної гори Хоревиця, її археологічні таємниці, а також про те, яке місце ця територія займає в культурному просторі сучасного Києва.

Коли: о 19:00

Де: Контрактова площа, 7

Вартість: 140 грн – при внесенні оплати заздалегідь на карту (реквізити повідомимо після реєстрації). При оплаті на місці в день лекції – 180 грн / 160 грн (якщо у вас є карта КОД).

 

ЛітАкцент року – 2018: нагородження переможців

Сайт літературної критики «ЛітАкцент» спільно з книгарнею «Є» запрошує на церемонію нагородження переможців книжкового рейтингу «ЛітАкцент року — 2018»!

5 лютого о 18:30 в Книгарні «Є» журі «ЛітАкценту року» оголосить і нагородить переможців рейтингу в 5-ти номінаціях: «Поезія», «Проза», «Поезія і проза для дітей», «Есеїстика й художній репортаж», «Літературознавство». Також буде вручено антипремію «Золота булька».

Cписки книжкового рейтингу «ЛітАкцент року — 2018» можна побачити у мережі Фейсбук.

Коли: 18:30

Де: Лисенка, 3

Вхід вільний.

 

UNIT.City OPEN DAY | February

UNIT.City знову відкриває свої двері! Екскурсія парком, знайомство з керівними партнерами та резидентами, візит до унікальної ІТ-школи UNIT Factory та сучасного коворкінгу Chasopys.

UNIT.City OPEN DAY — день, коли ти можеш на власні очі побачити, як технологічні компанії, лабораторії, акселератори стартапів, R&D-центри та навчальні заклади об’єднуються в екосистему для розвитку інновацій.

Кількість місць обмежена екскурсійними групами.

Коли: 18:00

Де: UNIT.City, Дорогожицька, 3 (вхід із Дорогожицької, 1, зупинка “Мотоциклетний завод”).

Вхід вільний лише за умови попередньої реєстрації: https://2event.com/uk/events/1635419.

 

Кіно. Холодна війна

5 лютого показуємо в IZONE чорно-білу мелодраму польського режисера Павла Павліковського «Холодна війна».

Стрічка вже підкорила Європейську кіноакадемію, отримавши численні нагороди, і наразі має три номінації на премію «Оскар».

Це пристрастна історія кохання між чоловіком і жінкою різного походження та темпераменту, які смертельно несумісні і все ж приречені бути разом. Події відбуваються на тлі Холодної війни    1950-х років у Польщі, Берліні, Югославії та Парижі – неможливі почуття у неможливі часи.

Показ відбувається за підтримки Arthouse Traffic.

Стрічка демонструється мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Коли: 19:30 -21:00

Де: вул. Набережно-Лугова, 8

Вхід вільний, однак за реєстрацією.

 

Виставка акварелей «Watercolor. Інтелектуальне мистецтво»

Студентський проект, присвячений 60-річчю факультету теорії та історії мистецтва Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури.

Картини видатних майстрів XX ст. з фондів НАОМА, вперше представлені за межами академії. Також, на виставці демонструються роботи сучасних митців, які працюють в цій техніці. Відвідувачі виставки матимуть змогу побачити роботи відомих українських акварелістів, випускників Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури: Наталії Журавльової, Ельміри Шемседінової, Тетяни Животкової, Вікторії Григор’євої, Ольги Стерник, Марти Ниркової, Наталії Голіброди-Бойко.

Коли: 16:00

Де: ІІІ поверх Центру Української Культури та Мистецтва, вул. Хорива, 19-В.

 

Ілюзія: виставка абстрактного живопису Петра Лебединця

5 лютого в арт-просторі ЦУМ відкриється індивідуальний проект всесвітньо відомого українського художника Петра Лебединця «Ілюзія».

Роботи автора є постійними гостями міжнародних виставок та фестивалів мистецтва, а також резидентами світових музеїв і галерей – від Нью-Йорка до Абу-Дабі.

У ході виставки майстер абстрактного живопису Лебединець продемонструє киянам та гостям столиці полотна, створені у 2012-2019 рр. До експозиції увійшло понад 15 масштабних робіт художника.

Коли: о 19:00

Де: вул. Хрещатик, 38, 7 поверх.

Виставка «Ілюзія» проходитиме до 28 лютого, вхід для всіх охочих – вільний.

 

 

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ