Навігатор на 26-те вересня: куди піти у Києві

image
26 Вересня 2019, 06:42
Поділитися:

До кінця тижня залишилося зовсім трошки, а ми пропонуємо вам чудові плани на вечір. Сьогодні ви маєте змогу почути захоплюючу розповідь про життя в Антарктиді, дізнатися, чому люди вірять в надприродні явища, попрацювати з темою знецінення, першими побачити міжнародний ярмарок сучасної фотографії, подивитися короткометражки Манхеттенського фестивалю, почути видатного польського джазового піаніста Кшиштофа Кобилінського  та віденський ансамбль Trio Immersio, і ще багато іншого. 

ВЕЧІР МАНДРІВ

Автостопом в Антарктиду: зустріч з Андрієм Мочурадом

У січні 2019 Андрій вирушив автостопом в медійну експедицію до Антарктиди для збору унікального фото- та відеоматеріалу. Основною метою подорожі було висвітлення роботи українських науковців на полярній станції «Академік Вернадський». Він розкаже, як дістатися до Антарктиди автостопом, що означає робити знімки в екстремальних умовах, які труднощі виникали під час збору матеріалу, що в тобі змінює Антарктида.

Коли: о 18.30
Де:  книгарня Є, вул. Лисенка, 3
Вхід вільний


ВЕЧІР ПІЗНАВАЛЬНИЙ

Релігія та мозок: Чому люди вірять у надприродні явища?

Дослідження мозку відкрило деякі біологічні основи, що дозволяють пояснити феномен віри. Інший елемент релігії, як то медитація або молитва, має безпосередній вплив на активність мозку, що використовують, як додаткову терапію при неврологічних розладах.  Чому люди вірять? Що відбувається у мозку під час медитації? Як працює “точка Бога” в головному мозку? Ці та багато інших цікавих питань про релігію та мозок будуть обговорювати на зустрічі.

Коли: о 19.00
Де: Firsthall, Київ, вул. Володимирська 49а
Вартість квитка: 200 грн.


ВЕЧІР ПСИХОЛОГІЧНИЙ.

Знецінення

Знецінення  – це настільки звичний механізм у спілкуванні, що ми навіть не одразу помічаємо, що робимо це з собою та іншими. Як часто ви використовуєте знецінювальні слова у спілкуванні, як часто ви поширюєте ці форми спілкуваня на власних дітях чи навіть до себе? Все ще думаєте, що це просто слова? Тоді чому нам так боляче від цих “простих слів”? Ви дізнаєтеся. як і завдяки чому можна обходитися без знецінення та формувати впевнену поведінку.

Коли: о 19.30
Де: Dialog hub, вул. Володимирська, 43
Вхід вільний, реєстрація 


ВЕЧІР З ФОТО

PHOTO KYIV FAIR 2019

Щорічний міжнародний професійний арт-ярмарок фотографії, заснований у 2017 році. Цей захід є унікальним для українського мистецького простору, оскільки об’єднує міжнародні та місцеві галереї, заклади та фонди, посольства та бізнес-компанії, які активно залучаються до культурного розвитку міста Києва.На площі у 1500 квадратних метрів розміститься галерейна секція, видавництва, спецпроєкти, і освітній блок (лекції і дискусії).

Коли: 26 – 29 вересня.
Де: галерея «Лавра», Лаврський провулок, 7.
Вартість квитків: 250 грн – на відкриття, 150 грн – на один день, 250 грн – на три дні (27 – 29 вересня).


ВЕЧІР В КІНО.

Кінокульт. «Віта та Вірджинія»

Дія розгортається у Лондоні 1920-х років. Поетеса Віта Секвілл-Вест помічає на одному із раутів Вірджинію Вульф, якій неймовірно заздрить через письменницький хист. Вона хоче завоювати увагу та прихильність Вірджинії і робить все, щоб та її помітила. Врешті-решт трапляється доленосне знайомство, і поступово дружба обох літераторок перетвориться на кохання.

Коли: о 18.59
Де: Київський телецентр Олівець, вул. Мельникова, 42
Вхід вільний, реєстрація  

Manhattan Short Film Festival 2019 – відкриття

Найбільший у світі інтерактивний Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів щорічно збирає заявки від режисерів і в вересні представляє чергову добірку фіналістів. Стати членом міжнародного журі і взяти участь у виборі найкращої короткометражки року може будь-хто – достатньо заповнити бюлетень для голосування після сеансу.

Коли: початок вечірки о 19.00, початок показу о 19.45
Де: Сінема Сіті, вул. Антоновича, 176
Вартість квитків: 80-90 грн.


ВЕЧІР З МИСТЕЦТВОМ.

«Різне» / Борис Фірцак

Борис Фірцак – винятково різносторонній художник. Він працює з живописом, графікою, сценографією, кінематографом та архітектурним дизайном. В кожному з напрямів він має чимало проектів, як завершених, так і щойно початих. Тому й виникла ідея виставки – зібрати, зміксувати різнолике, усіляке, неоднакове, та й зіставити разом, 

Коли: о 19.00
Де: White World, вул. Пушкінська, 21а
Вхід вільний

Смуга. Виставка Антона Саєнко

Відеоробота «МИ» – це подорож у супроводі автора, сповідальний екскурс до бекграунду та місць, з якими пов’язане формування його особистості. Відео проводжає глядача шляхом з майстерні художника у Сумах в простір парку, де він створював свої перші етюди. Повернення до місць, яким художник надає сакрального значення, дає можливість разом з автором поглянути на них новим поглядом – крізь шари досвіду, набутого у художній практиці. Один з аспектів цього досвіду також буде представлений на виставці у формі перформативної дії. 

Коли: о 19.00
Де: Арт-центр Closer, вул.Нижньоюрківська, 31
Вхід вільний


ВЕЧІР МУЗИЧНИЙ.

НаШапку – Фома та Військовий оркестр НГУ.

Серія благодійних концертів. Перед сценою стоїть шапка. У шапку, традиційно, глядачі кидають гроші. Гроші передають волонтерам центру 9/11 і фонду «Свої» і буквально рятують життя людям.

Коли :о 19.00
Де: Х.Л.А.М., вул. Межигірська, 23/22
Вхід вільний

Сольний концерт Кшиштофа Кобилінського “Piano Solo”

Всеукраїнська Асоціація джазу та Польський Інститут в Києві презентують сольний концерт видатного польського джазового піаніста Кшиштофа Кобилінського в рамках туру “Piano Solo”.  Неймовірно легка та лірична авторська музика, в якій етно та класика невимушено поєднуються у вирі імпровізацій, не залишить байдужими самих вибагливих поціновувачів  джазу. 

Коли: о 19.00
Де: Будинок кіно, вул. Саксаганського, 6, 
Вартість квитків: 50-300 грн.

Trio Immersio (Австрія)

Trio Immersio – віденський ансамбль, який складається з музикантів із Грузії, Сербії та України. 2013 року саме спільний інтерес до традиції віденської камерної музики поєднав скрипальку Віру Жук, віолончеліста Неманя Станкович та піаністку Маріам Вардзелашвілі. І вже через два місяці після заснування музиканти виграли приз Suzuki-Enami Foundation на конкурсі Fidelio 2013 року. Вони прагнуть дослідити репертуар фортепіанного тріо через призму часу та простору.

Коли: о 19.00
Де: Національна філармонія України, Володимирський узвіз, 2
Вартість квитків: 70-350 грн.


ВЕЧІР В ТЕАТРІ.

Сьогодні вечері не буде

Французький режисер Жуль Одрі пропонує свою версію подій однієї славнозвісної ночі на дачі одіозного диктатора. Але не чекайте історичних реконструкцій. Тут усе по-іншому. Топ-менеджери нині не існуючої країни жартують, п’ють вино та розважаються, як підлітки… Аж поки не стає моторошно. Адже у ця гра, чим далі стає усе небезпечнішою… 

Коли: о 19.00
Де: Золоті ворота, вул. Шовковична, 7-а
Вартість квитків: 220 грн.

Ми всі дорослі люди (Дикий театр)

Ви знаєте, на що здатні чоловіки, щоб повернути жінку? Ту саму, яку кохають до безпам’ятства? Так, квіти, подарунки, шалені вчинки…Все це відпочиває на березі Дніпра, порівняно з «методом Мухи». Що потрібно? Хоробрість, пасмо волосся і магічний ритуал. Петр бере з собою папірець із закляттям, віскі для хоробрості, ножиці для волосся і вирушає до коханої. Цей день переверне його життя, що й до цього було шаленим. І не тільки його…

Коли: о 20.00
Де: Сцена 6, вул. Васильківська, 1
Вартість квитків: 160-400 грн.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ