Навігатор на 23-те вересня: куди піти у Києві

image
23 Вересня 2019, 06:34
Поділитися:

Понеділок – не такий важкий, якщо його вечір ви проведете цікаво та корисно. Сьогодні на вас чекають зустріч з письменником Юрієм Тарнавським на презентації його книжки, лекція про психосоматику, музична вистава про життя співачки Квітки Цісик, вечірня медитація та український джаз. 

ВЕЧІР ПІЗНАВАЛЬНИЙ.

Лекція Мирослава Шкандрія «Євреї в українській літературі»

Складність українсько-єврейських узаємин знайшла яскравий вияв в українському письменстві останніх ста років. Лектор зосередиться на питанні відображення присутності євреїв на українських землях, віднайдення й формулювання істориками й літературознавцями нового інклюзивного наративу — доланні замовчування «незручних» тем, поширених стереотипів, протиріч колективних пам’ятей і політичних маніпуляцій довкола них.
Погляд зблизька на літературні твори дозволяє виявити витоки багатьох закорінених уявлень, шляхи їхньої зміни, витіснення або подолання, руху від культивування взаємного відчуження до спільної боротьби за громадянські права.

Коли: о 18.00
Де: вул. Волоська 8/5, корпус 5, підвальне приміщення, ауд. 2
Вхід вільний


ВЕЧІР ЛІТЕРАТУРНИЙ.

Презентація роману «Теплі полярні ночі» за участі автора

Напівавтобіографічна оповідь про власне дитинство до і під час Другої світової війни, «символічна автобіографія», за словами Тарнавського. 
Головний герой, обдарований безмежною уявою та нестерпною жагою до невідомого, пізнає життя в ідилічній довоєнній Польщі та кошмарній Україні воєнних часів. Життя в найновішім романі Юрія Тарнавського виявляється сповненим тепла та чарів безконечної полярної ночі.

Коли: о 18.30
Де: Книгарня “Є”, вул. Лисенка, 3
Вхід вільний


ВЕЧІР КОРИСНИЙ

Психосоматика: як зрозуміти мову тіла

На лекції ви дізнаєтесь: що таке психосоматика, техніки тілесно-орієнтованої терапії для зняття стресу, як прислухатися до голосу свого тіла.

Коли: о 19.00
Де: Dialog hub, вул. Володимирська, 43
Вхід вільний, реєстрація 


ВЕЧІР В ТЕАТРІ.

Музичний монолог “Я – Квітка”

Про життя співачки українського походження, яка народилася у США, Квітки Цісик. Вона відома, як унікальна виконавиця українських народних і популярних пісень. В основі вистави – п’єса-монолог «Квітка Цісик.Туга за Україною» Тетяни Череп-Пероганич. Історія тендітної але сильної жінки змальована через спогади її чоловіка Едді музиканта і батька її сина, що став свідком її перемог і невдач, туги за Україною і трагедії невиліковної хвороби.

Коли: о 19.00
Де: Будинок Актора, вул. Ярославыв Вал, 7
Вартість квитків: 500 грн.


ВЕЧІР ЗАСПОКІЙЛИВИЙ.

Вечірня медитація

На цій вечірній медитації ви знайдете заспокоєння, нову силу і натхнення, а можливо зробите важливі відкриття, які надалі допоможуть жити з радістю і задоволенням. Через процеси в тілі вас навчать підключатися до центру управління свідомістю, розширювати власні горизонти і розкривати в собі силу творення! 

Коли: о 19.30
Де: Dialog hub, вул. Володимирська, 43
Рекомендована сума донейшена – 200 грн. Реєстрація 


ВЕЧІР МУЗИЧНИЙ.

Український джаз. Live Jazz Monday

Анастасія Белінська та Early Bird Band з програмою “Український джаз”. В програмі: українські народні пісні в джазових обробках, авторські композиції українською мовою, сімейна та затишна атмосфера.

Коли: о 20.00
Де: Caribbean Club, вул. Симона Петлюры, 4
Вартість квитків: 150-350 грн.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ