Навігатор на 12-те листопада: куди піти у Києві

image
12 Листопада 2019, 07:42
Поділитися:

Вечір вівторка можна провести корисно і цікаво – задля цього ми підготували насичену програму. Сьогодні на вас чекають презентація книжки про старий Хрещатик,  майстер-клас “Як писати про недавнє минуле”, лекція як виявити токсичні стосунки, прем’єра вистави за Шексіром “Сон літньої ночі”, концерти Scorpions  та австрійського віртуоза-трубача, ексклюзивний показ документальної стрічки “Свідки Путіна”, відкриття нових виставок та багато іншого. 

ВЕЧІР З МИСТЕЦТВОМ.

Яким Левич. Звертаючись до кожного

Живопис і графіка Левича відбиває здебільшого міські сюжети, що розповідають глядачам про звичайних городян і їх повсякденне життя, утім, працюючи над роботами, митець використовував непритаманні естетиці радянського періоду образно-художні засоби, створюючи окремий «поглинаючий» простір на полотні. Низка творів Якима Левича, що увійшли в експозицію, презентовано широкому загалу вперше, також на виставці будуть представлені ілюстрації для дитячого журналу «Малятко», у якому майстер працював головним художнім редактором.  

Коли: о 19.00
Де: Аукціонний дім ДУКАТ, вул. Володимирська, 5
Вхід вільний

Виставка Ліни Горєлової “Власного всесвіту страти”

Насиченість кольорів та несподівані форми – так можна охарактеризувати роботи Ліни Горєлової. Людські долі вона порівнює з полотном, а внутрішні світи – з таємничими сузір’ями, які неможливо осягнути. Виставка «Власного всесвіту страти» – це ряд тематично пов’язаних об’єктів, які сама мисткиня називає «артами»: живопис, зірки з ниток та плетені вироби, оздоблені скляними прикрасами, керамікою і пір’ям.

Коли: о 17.00
Де: Музей історії Києва, вул.  Богдана Хмельницького, 7
Вхід вільний

Виставка сучасних київських митців

В експозиції представлені роботи Катерини Буряк, Маріанни Маслової, Діани Кушнаренко, Тетяни Мельничук, Марини Стогнієвої, Ольги Шелест, Тетяни Гулевець, Ольги Лабунської, Лариси Кукареки та Тетяни Самойлович. 

Коли: о 17.00
Де:  галерея «Митець», вул.. Вел.Васильківська, 12
Вхід вільний


ВЕЧІР ПІЗНАВАЛЬНИЙ.

Презентація книжки Аркадія Третьякова

У книзі “Старий Хрещатик і його домовласники” йдеться про центральну вулицю Києва – Хрещатик, що є своєрідним символом нашого міста. Вулиця з’єднує Старе місто, Печерськ та Поділ і перетинає три площі – Європейську, Незалежності і Бессарабську.  Нове видання – це розповідь про кожен будинок на старому Хрещатику, про архітектуру, архітекторів, жителів, домовласників, суспільне життя і торгівлю.  В книзі вміщено 440 ілюстрацій (плани садиб, проекти, портрети, будинки, стара реклама). Переважну кількість ілюстрацій надруковано вперше. Іменний покажчик складає 550 персоналій.

Коли: о 18.00
Де: Державна наукова архітектурно-будівельна бібліотека імені В.Г. Заболотного, просп. Перемоги, 50
Вхід вільний


ВЕЧІР КОРИСНИЙ.

Ярина Цимбал. Як цікаво писати про недавнє минуле

В рамках навчального курсу ЛітАкценту «Вчимося писати критику» відбудеться лекція Ярини Цимбал «Як цікаво писати про недавнє минуле».

Коли: о 18.30
Де: Книгарня “Є”, вул.Лисенка, 3
Вхід вільний


ВЕЧІР АКТУАЛЬНИЙ.

Публічний діалог. Проект закону про місто Київ – столицю України

Автори нового Закону про місто Київ запрошують всіх небайдужих до публічного діалогу, який відбудеться у кожному районі Києва. Запрошуємо вас до обговорень у Голосієвському районі. 

Коли: о 18.45
Де:  InLight for Event, вул. Казацька, 122 
Вхід вільний, реєстрація 


ВЕЧІР ПСИХОЛОГІЧНИЙ.

Токсичні стосунки

А ви знаєте які прояви у «токсичних стосунків»? І як «токсичні люди» можуть зустрітися в сім’ї, дружбі, у навчанні чи бізнесі. Що робити і як протистояти їхнім маніпуляціям? Як зрозуміти, що ти сам не є «токсичним партнером» і змінити свою поведінку в плюс? І що можна зробити, щоб від токсичних формул перейти до співпраці і здорових відносин? На всі ці питання спробує відповісти психологиня Марія Фабрічева

Коли: о 19.00
Де: Dialog hub, вул, Володимирська, 43
Вхід вільний, реєстрація


ВЕЧІР В ТЕАТРІ.

Козацька слава (прем’єра)

Запорожці зустрінуться з Д`Артаньяном, та турецьким султаном, проходитимуть козацьку муштру, звільнять від іспанського поневолення французьку фортецю Дюнкерк.Але головним у виставі стане старовинна козацька пісня, що з глибини віків несе дух та силу українського козацтва, що не згасає, живе в плоті і крові сьогоднішніх воїнів-козаків, захисників землі нашої.

Коли: о 19.00
Де: Київський академічний театр Українського фольклору “Берегиня”, вулиця Івана Миколайчука, 3
Вартість квитка: 150 грн.

«Сон літньої ночі». Прем’єра

Як прозвучить відома романтична комедія «Сон літньої ночі» в контексті українського народного обряду? П’єсу Шекспіра трактують як унікальну ритуальну дію. Поетизують народні обряди словами великого драматурга. Знаходять в глобальній сюжетній лінії ключ до національного коду та адаптуємо його до сьогодення. Проводять паралель з нашими історичними міфами та перетворюємо головних героїв з греків на українців. 
У той же час, основу залишають  Вільяму Шекспіру, і ця суміш здається сучасною, природною та незвичною. Реальність розчиняється в міфології на сцені.

Коли: о 19.00
Де: Молодий театр, вул. Прорізна, 17
Вартість квитка: 120 грн.


ВЕЧІР МУЗИЧНИЙ.

Scorpions. Crazy World Tour. KYIV

Улюбленці всіх меломанів — легендарні Scorpions повертаються в Україну з єдиним концертом! Автори найпроникливіших рок-балад та одна із найуспішніших гастролюючих команд континенту відіграє свій концерт в рамках Crazy World Tour!

Коли: о 19.00
Де: Палац Спорту,  Спортивна площа,1 
Вартість квитка: від 499 грн.

Томас Ганш & Національний президентський оркестр

На найпрестижнішій академічній сцені країни неймовірний трубач-віртуоз Томас Ганш (Австрія) та Національний президентський оркестр. Вишуканість та елітарність, музичний мейнстрим та невимушене європейське бешкетництво задовольнять смаки найвибагливіших слухачів

Коли: о 19.00
Де: Колонний зал імені М.Лисенка Національної філармонії України, вул. Володимирський узвіз, 2,
Вартість квитка: 190 – 350 грн.


ВЕЧІР В КІНО.

Ексклюзивний показ стрічки “Свідки Путіна” за участі режисера

Фільм складається з унікальних архівних зйомок Віталія Манського, які були зроблені ним в період приходу до влади Володимира Путіна. Події у стрічці починаються 31 грудня 1999 року, коли Російська Федерація дізналася про нового президента. Фільм заснований на документальних свідченнях операції “Наступник”, унаслідок якої країна отримала президента, який править нею донині. Персонажами стрічки є Міхаіл Ґорбачов, Боріс Єльцин, Владімір Путін і російський народ, який завжди є мовчазним свідком вирішення своєї долі. Стрічка була визнана найкращим документальним фільмом Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах 2018 року.
Показ відбудеться за участі режисера фільму Віталія Манського (2011 – “Батьківщина або смерть”, 2013 – “Труба”, 2015 – “У променях сонця”, 2016 – “Рідні”)

Коли: о 19.30
Де: Кінотеатр «Жовтень», вул. Костянтинівська, 26
Вартість квитка: 130 грн.

Додому: спеціальний показ і зустріч з реж. Наріманом Алієвим

Цей фільм – особлива історія й особливий погляд на родину, власне повернення, традицію, особистий спротив.  Про все це ви матимете нагоду розпитати режисера фільму й, звісно, поділитися з ним власним сприйняттям картини.
Водночас це гарна нагода особисто побажати всій творчій команді фільму “Додому” успіху на перегонах за “Оскаром” та “Золотим глобусом”. 
Нагадаємо, що фільм одержав Гран-прі ОМКФ (Одеського міжнародного кінофестивалю) та здобув одразу 3 найвищі відзнаки українських кінокритиків у Національній премії “Кіноколо” (як найкращий фільм, найкраща режисура та чоловіча роль).

Коли: о 19.35
Де: Кінотеатр ЛІРА, вул. Вел. Житомирська, 40
Вартість квитка: 50 грн.

Все про Єву

Старіюча театральна діва, що зіштовхнулася з юною амбітною зірочкою. Лукавість, інтриги, жорстокість, що панують за лаштунками розкішних підмостків і в тіні сяючих софітів … Одним словом, знайомий сюжет про зраду, старіння й самотність, який, на відміну від знаменитого іронічного роману Моема «Театр», в постановці Іво ван Хове набуває трагічний надрив, гідний пера Шекспіра. Особливо у виконанні таких потужних актрис, як Джилліан Андерсон й Лілі Джеймс.

Коли: о 19.40
Де: Сінема Сіті, вул. Антоновича, 176
Вартість квитка: 170 грн.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ