Навчальний семінар з питань розвитку сімейних фермерських господарств відбувся на Київщині

image
4 Вересня 2020, 15:46
Поділитися:

На Київщині 3 вересня відбувся перший навчальний семінар з питань розвитку сімейних фермерських господарств та впровадження земельної реформи із серії щотижневих семінарів, ініційованих Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

У Фурсівській сільській об’єднаній територіальній громаді заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький, фахівці департаменту агропромислового розвитку Київської обласної державної адміністрації, Українського державного фонду підтримки фермерських господарств та Головного управління Держгеокадастру у Київській області спілкувались з сільгоспвиробниками, особистими селянськими господарствами та місцевими господарниками.

«Пріоритетним напрямом аграрної політики України є розвиток фермерства, зокрема, збільшення кількості сімейних фермерських господарств. Наразі вже стартувала активна фаза другого пілотного впровадження Державного аграрного реєстру, користування яким зробить державну підтримку для сільгоспвиробників ще доступнішою. Зі свого боку, ми хочемо організаційно підтримати створення сімейних ферм, зафіксувати пільгове оподаткування і підтримати інвестиції від самого початку їх функціонування», – підкреслив заступник Міністра Тарас Висоцький.

Учасників наради ознайомили з кроками створення сімейних фермерських господарств, з умовами участі у програмах державної підтримки сільського господарства, а також з нововведеннями, що плануються на наступний рік. Крім того, обговорили стан земельної реформи, прийняті рішення із впровадження ринку землі та щодо просторового планування громад.

Зокрема, презентували другу хвилю впровадження пілотного проєкту Державний аграрний реєстр – це єдина база, де має можливість безкоштовно зареєструватися будь-яке господарство, незалежно від розміру – від сімейного фермерського господарства до великих підприємств. Зареєстровані користувачі зможуть отримати актуальну інформацію про їх земельний ресурс, програми державної підтримки та користуватися державними послугами і сервісами.

Такі наради відбуватимуться щочетверга, адже посилання правової спроможності громади, підвищення освіченості фермерів та власників ділянок сприятимуть ефективному розвитку аграрної галузі в цілому.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація