Науково-практичний семінар “Дослідницький STEM проект, планування, організація, реалізація”

image
14 Червня 2019, 12:45
Поділитися:

11 червня 2019 року вчителі Сквирського ліцею Джуська Анна Володимирівна, Осадча Оксана Віталіївна та Сквирської ЗОШ №1 Войцехівська Лілія Вікторівна взяли участь у роботі науково-практичного семінару «Дослідницький STEM проект, планування, організація, реалізація». Семінар відбувся в м. Київ, в Лабораторії експериментальних досліджень «МанЛаб» НЦ «Мала академія наук України».

Програма науково-практичного семінару передбачала розгляд таких питань:

Дослідницький STEM проект в умовах інтеграції формальної та неформальної освіти.
Види, можливості та приклади реалізації STEM проектів в Україні.
Практичне заняття «Дослідницький STEM проект «Таємниці зеленого листка»
Дискусія на тему: Проблеми та перспективи впровадження дослідницьких STEM проектів в Україні.

Відповідальними за проведення заходу були:

Відділ підтримки обдарованості Інституту обдарованої дитини Національної академії наук України (завідувач відділу – Поліхун Наталія Іванівна).
Лабораторія експериментальних досліджень «МАНлаб» Національного центру «Мала академія наук України» (завідувач лабораторії– Чернецький Ігор Станіславович).

Надзвичайні враження залишила робота на семінарі, адже працювали у команді однодумців, педагогів-новаторів, на сучасному обладнанні, дотримуючись принципу навчати і навчатися щодня, переповнившись натхненням до винахідництва й творчості.

Учителям випала нагода взяти участь у дослідницькому STEM проекті «Таємниці зеленого листка». Тепер вони можуть поділитися досвідом з колегами як спланувати, організувати та реалізувати науково-дослідницьку ідею. А ще випала нагода взяти участь у практичному завданні “Транспорт води в рослині. Виготовлення штучного листка”.

Творчі педагоги Сквирщини Войцехівська Лілія, Джуська Анна і Осадча Оксана  у новому навчальному році обрали гасло для роботи: “Наука ? це сучасно, цікаво і престижно”. Колективи Сквирського ліцею та Сквирської ЗОШ №1 підтримують їх.

Джерело: Сквира.info