Нацрада планує позбавити ліцензії телеканал «NewsOne»

image
9 Липня 2019, 15:17
Поділитися:

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення проведе позапланову перевірку телеканалу «NewsOne», який збирався провести телеміст з російським телеканалом «Россия 1». 

Про це повідомляє телеканал «Київ».

«Якщо ми доведемо факти розпалювання ворожнечі у відношенні окремих груп українського суспільства, де їх неодноразово учасники передач називають «фашистами», це вже буде друга санкція до телеканалу, яка дозволить нам звернутися до суду щодо анулювання ліцензії», – зазначив член Нацради з питань телебачення і радіомовлення України Сергій Костинський.

Також Нацрада вирішила створити робочу групу за участю представників СБУ, РНБО, НАБУ і НАЗК, яка займатиметься протидією антиукраїнській діяльності в ЗМІ.

«Ми неодноразово застосовували санкції у вигляді попереджень і штрафів телеканалу «NewsОne», проте бачимо, що порушення відбуваються знову і тому сьогодні заплановано провести ще одну перевірку цьому телеканалу. Ми підтримуємо ініціативу органів державної влади СБУ і ГПУ, щодо того, що необхідно скликати засідання РНБО», – заявила заступниця голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення України Уляна Фещук.

Нагадаємо, днями телеканал «NewsOne» анонсував телеміст з телеканалом «Россия 1», що викликало велике збурення в суспільстві. Згодом телеміст було відмінено через нібито погрози журналістам.

Читайте також: У КМДА організували тур «Локаціями зйомок міні-серіалу «Chernobyl» у Києві»

Читайте також: 4 об’єкти в Києві готові до продажу за рекордно високими ціновими пропозиціями

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV