Нацполіція вилучила більше 10 тисяч медичних справ в ході масових обшуків у ТЦК в низці областей

image
23 Серпня 2023, 13:39
Поділитися:

23 серпня 2023 г. 13:22

Правоохоронці у вівторок, 22 серпня, проводили по всій країні понад 200 обшуків у медичних закладах і територіальних центрах комплектування (ТЦК). Під час обшуків було вилучено понад 10 тис. медичних справ. Вивчаючи ці документи, поліцейські виявлятимуть випадки оформлення фіктивних документів про інвалідність та діагнозів, що дозволяють уникнути призову.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як зазначили правоохоронці, підставою проведення заходів стали виявлені поліцейськими масштабні корупційні схеми, до організації яких причетні службові особи установ. Фігуранти писали фіктивні історії хвороб, видавали незаповнені медичні бланки з усіма печатками та підписами, а також бланки повісток, вносили недостовірні відомості про стан здоровʼя до відповідних інформаційних баз тощо.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“За результатами проведення слідчих дій за місцем розташування МСЕК та ВЛК, у приміщеннях ТЦК та за місцем проживання причетних до “схем” осіб поліцейські вилучили понад 10 000 особових медичних справ, журнали реєстрації осіб, які пройшли та проходять комісії, тощо”, – йдеться в повідомленні.

Усі вилучені матеріали слідчі перевірятимуть щодо законності звільнення осіб від призову.

“Також діям службовців та цивільних осіб, які стали псевдохворими або отримали псевдоінвалідність, буде надана правова кваліфікація”, – зазначили в поліції.

Нагадаємо, 22 серпня 2023 року відбулися обшуки у низці ВЛК Вінницької, Черкаської та Київської областей. Офіс Генерального прокурора повідомив, що відбулося 200 одночасних обшуків у військкоматах.

Читайте: ОГП: Відбулося 200 одночасних обшуків у військкоматах, правоохоронці викрили чергові схеми ухилення від призову

Фото: Нацполіція

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона