Нацбанк дозволив “Укрпошті” перераховувати пенсії за кордон

image
16 Серпня 2023, 11:28
Поділитися:

16 серпня 2023 г. 11:24

Національний банк України (НБУ) з 12 серпня пом’якшив низку валютних обмежень. Зокрема Нацбанк дозволив “Укрпошті” пенсії та грошову допомогу громадянам України, які тимчасово перебувають за кордоном.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби НБУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Національний банк України пом’якшує низку валютних обмежень для активнішої участі банків-нерезидентів на ринку ОВДП, збільшення припливу іноземної валюти в країну, а також підтримки соціальних ініціатив щодо захисту громадян. Крім того, вжито додаткових заходів, щоб запобігти непродуктивному відпливу капіталу з України для збереження стійкості валютного ринку”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що з 12 серпня АТ “Укрпошта” матиме змогу здійснювати перекази з метою забезпечення виплати пенсій та грошових допомог на користь громадян України, які тимчасово перебувають за кордоном.

“Це дасть змогу підтримати соціальні ініціативи щодо захисту пенсіонерів, що вимушено перебувають за межами України, та забезпечити виплати гарантованих їм державою пенсій і грошових допомог. Нагадаємо, що в червні минулого року НБУ також дозволив переказувати кошти за кордон для виплат пенсій громадянам у межах міжнародних договорів, укладених Україною з іноземними державами”, – прокоментували в НБУ дану можливість.

Також НБУ дозволить здійснювати переказ коштів у гривні на кореспондентські рахунки банків-нерезидентів, відкриті в українських банках, для проведення операцій з внутрішніми державними облігаціями України (ОВДП), номінованими в національній валюті, учасником яких є банк-нерезидент.

Крім того, НБУ запровадив зміни для переказу коштів за кордон товарними біржами для повернення гарантійного забезпечення для участі в торгах та впровадив валютний нагляд банків за дотриманням резидентом граничних строків розрахунків за операцією з імпорту товарів.

Нагадаємо, НБУ додав нові вимоги до надавачів платіжних послуг та їх комерційних агентів під час проведення ними операцій із внесення готівки, зокрема через програмно-технічні комплекси самообслуговування (ПТКС).

Читайте: Відзавтра квитанції для зарахування готівки через термінали мають містити номер телефону платника, – НБУ

Фото: Економічна правда

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона