Настає час заборони ловити рибу. Коли, де та що можна ловити навесні в річках та озерах Броварщини?

image
19 Березня 2019, 18:34
Поділитися:

З 29 березня на Київщині встановлюється нерестова заборона. 

Нерест – це головний та найважливіший період у риби. З метою охорони, збереження та створення сприятливих умов для природного відтворення водних біоресурсів з 29 березня 2019 року встановлюється нерестова весняно-літня заборона.

Відповідний наказ оприлюднено на офіційному сайті управління Державного агентства рибного господарства у м. Київ та Київській області.

Згідно цього наказу до переліку місць (нерестовищ) у районі діяльності Київського рибоохоронного патруля, на яких забороняється лов (добування) водних біоресурсів у 2019 році входять водойми, які знаходяться на території Броварського району.

Також визначено місця для любительського рибальства у період весняно-літньої заборони на території Броварщини:

річка Десна;
річка Любич в адміністративних межах с. Літочки та с. Соболівка;
річка трубіж в адміністративних межах с. Русанів, с. Мокрець, с. Заворичі;

Тривалість заборони відрізняється залежно від водойми. Так, у всіх водосховищах і озерах з затоками, протоками заборона триває по 6 червня (включно), у всіх річках та їх кореневих водах – по 17 травня, у новостворених водних об’єктах, а також у придатковій системі річок та інших водних об’єктах – по 26 червня.

У цей період забороняється пересування плавзасобів (човнів), промислове рибальство, здійснення підводного полювання, проведення днопоглиблювальних, вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів у місцях масового нересту водних біоресурсів.

Дозволяється любительське та спортивне рибальство до 3 кг риби на одну особу, однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега у дозволених місцях.

З місцями нерестовищ та з переліком місць, визначених для любительського та спортивного рибальства у період весняно-літньої заборони можна ознайомитись тут.

“Просимо громадян, небайдужих рибалок, активістів та інші громадські спілки долучатися до охорони водних біоресурсів та допомагати в спільній справі задля збереження та відтворення водних біоресурсів на Київщині”, – закликав начальник Київського рибоохоронного патруля Володимир Мухін.

Якщо Ви стали свідком порушення правил рибальства чи збуту водних біоресурсів – прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля Київщини: (068) 642-80-26 або (099) 341-73-18.

Довідкова інформація:
Нагадаємо, відповідно до наказу Київського рибоохоронного патруля від 05.12.2018 № НОД-145/6 «Про встановлення заборони на лов річкових раків» заборонено добувати раки по 30 червня 2019 року.

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed