Наслідки обвалу на території Солом’янського ландшафтного парку власним коштом ліквідує забудовник, – КМДА

image
14 Жовтня 2023, 14:02
Поділитися:

14 жовтня 2023 г. 14:02

У ніч на 14 жовтня внаслідок ведення будівельних робіт поблизу Солом’янського ландшафтного парку відбувся зсув грунту. Було пошкоджено одну з пішохідних алей. Наслідки обвалу власним коштом ліквідує компанія, яка веде будівництво поряд із парком, по вулиці Генерала Шаповала.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Київської міської адміністрації (КМДА) з посиланням на інформацію КО “Київзеленбуд”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як зазначили в повідомленні, комунальні служби працюють на місці для забезпечення безпеки відвідувачів. Ймовірною причиною зсуву ґрунту є роботи, пов’язані із риттям котловану будівництва за адресою вул. Генерала Шаповала 1-3 у Солом’янському районі столиці.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Представники забудовника зобов’язалися усунути наслідки пошкоджень пішохідної частини, відновити благоустрій парку в найкоротший термін власним коштом. Міська влада звернулася до забудовника з вимогою провести розслідування та зʼясувати причини надзвичайної ситуації, а також вжити всіх заходів для недопущення подібних випадків у майбутньому”, – повідомили в КМДА.

Нагадаємо, у Києві зранку суботи, 14 жовтня, стався обвал в Солом’янському Ландшафтному парку. Обвалилася частина схилу з доріжкою у виритий під парком будівельний котлован. Попередньо обійшлося без постраждалих.

Читайте: У Києві в Солом’янському парку обвалився схил з доріжками

Як інформувала KВ, ще на початку 2022 року мешканці та активісти виступили з протестом проти будівництва чергового житлового комплексу (ЖК) у Солом’янському районі. Місцеві жителі виступили категорично проти того, щоб компанії з орбіт сім’ї покійного ексмера Києва Олександра Омельченка та відомого бізнесмена Дениса Комарницького зводили житло на території площею понад 1,2 га на вул. Генерала Шаповала, 1-3 під виглядом “будівель готельного, офісного та багатофункціонального призначення”. Громадські активісти попередили, що земля під житло була отримана “будівельниками” на сумнівних підставах, та що новий об’єкт може наразити на загрозу зелені насадження в Солом’янському парку, що знаходиться поруч.

Читайте: Токсична адреса: у Солом’янському районі Києва громадськість вийшла на стежку війни проти ущільнюючої забудови

Фото: ілюстративне, Вікіпедія

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона