«Наше завдання – забезпечити демократичні, чесні й прозорі вибори», – Василь Володін

image
2 Жовтня 2020, 15:07
Поділитися:

У обласній державній адміністрації сьогодні, 2 жовтня, відбулась офіційна зустріч очільника Київщини Василя Володіна з представниками місії ОБСЄ.

Як наголосив Василь Володін, пріоритетне завдання  команди ОДА полягає у організації чесного та прозорого виборчого процесу.

«Ми з усією відповідальністю ставимось до підготовки й робимо все можливе для того, щоб не допустити жодних проявів дискредитації місцевих виборів», – зазначив голова обласної державної адміністрації.

Члени місії ОБСЄ також обговорили із Василем Володіним рекомендації для роботи офіційних спостерігачів.

«Люди, які працюватимуть на дільницях, мають чітко орієнтуватись у виборчому законодавстві й пам’ятати, що за кожну свою дію слід нести відповідальність. Зі свого боку докладемо всіх зусиль, щоб зберегти темпи підготовки на найвищому рівні, забезпечити роботу дільниць, згідно з протиепідемічними нормами, і провести вибори у відкритому режимі», – висловив свою позицію очільник області.

Важливо: місія ОБСЄ зі спостереження за місцевими виборами прибула на запрошення української влади. Під час своєї роботи офіційні спостерігачі проведуть оцінку виборчого процесу щодо відповідності до міжнародних зобов’язань і національного законодавства. Зокрема вони стежитимуть за реєстрацією виборців і проведенням передвиборчої кампанії кандидатів. За результатами спостереження буде сформовано офіційний звіт.

Повідомляє пресслужба КОДА.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація