«Наш шлях до миру – це шлях єднання», – Марина Порошенко під час відкриття пам’ятника воїнам-учасникам АТО/ООС Переяславщини

image
23 Березня 2019, 19:56
Поділитися:

В Переяславі-Хмельницькому урочисто відкрили пам’ятник учасникам АТО/ООС. В заході взяли участь дружина Президента України Марина Порошенко, очільник Київщини Олександр Терещук, учасники та ветерани АТО/ООС, представники депутатського корпусу, місцевого самоврядування та громадськості.

Ініціаторами встановлення пам’ятника стали воїни з Переяслава-Хмельницького. Прообразом українського захисника, що є центральною фігурою скульптурної композиції, став загиблий доброволець 30-ої ОМБр – Олександр Чебаненко, який народився на Переяславщині.

Урочисто відкрили пам’ятник Марина Порошенко, Олександр Терещук, Віталій Ярема та діти загиблих воїнів з Переяславщини. За словами Першої леді, ця скульптура стала символом незламності духу українського народу у війні з російським агресором: «Випробування, яких ми зазнали, здатен пройти лише сильний народ. І наш шлях до миру – це шлях єднання», – наголосила дружина Президента.

Голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Терещук вручив державні нагороди українським захисникам, а Марина Порошенко передала пам’ятні подарунки дітям наших військових. «В ці складні часи ми повинні бути пильними, перш за все думати, а лише потім діяти. Сьогодні головне – зберегти Державу, її суверенітет. Пам’ятники Героям АТО мають бути в кожному населеному пункті. Пошана і вдячність полеглим Героям сьогодні – це державна безпека завтра», – зазначив очільник Київщини Олександр Терещук.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація