“Наш рідний гумор вирізняється поміж всіх інших”, – Анатолій Паламаренко – Макарів Діловий

image
1 Квітня 2021, 13:06
Поділитися:

Анатолій Несторович Паламаренком – народний артистом України, майстер розмовного жанру та просто чудова людиною, що проживає на Макарівщині. У Всесвітній День сміху ексклюзивно для журналістів Макарівщини.

Уперше Анатолій Паламаренко познайомився із літературним словом ще в школі. Він декламував твори Гоголя, Чехова, Шолохова та Остапа Вишні і тоді перший раз відчув, що словом він може зробити добре діло – розсмішити. Узагалі, про гумор та сміх Анатолій Несторович каже так: «Коли людям смішно – вони розслаблені, їм добре, вони переживають тільки позитивні емоції. Тоді чому б людей і не смішити?».

Дійсно, щира посмішка, сміх – це гарний спосіб підняти собі настрій, а чийсь вдалий та добрий жарт може «зробити» ваш день.
Український гумор Анатолій Паламаренко виокремлює серед інших. «Наш рідний гумор вирізняється поміж всіх інших. По-перше, мова! Українська мова дуже багата, пишна та красива. Українською можна сказати так, що лише від самого поєднання слів буде вже смішно», – розповідає майстер. Серед особливостей українського гумору він виділяє і його наближеність до народу (або як сказав сам Анатолій Несторович «до землі»). А й справді, класичний український гумор оперує побутовими ситуаціями, сімейними вузами та перипетіями. Згадати хоча б «Кайдашеву сім’ю» Івана Нечуя-Левицького!

До речі, цей День сміху вже буде другим серед тих, котрі ми відмічаємо під час карантину. А Анатолій Несторович – це ж людина, яка знає, як веселити людей і дарувати їм гарний настрій. Тож з цієї нагоди ми вирішили у нього поцікавитися, що б він порадив нам усім у такі скрутні часи обмежень. Як піднімати собі настрій?
Паламаренко ясно і чітко відповів: «Шукайте маленькі радості у кожному дні. Вони є скрізь. Треба просто їх побачити. А ще – читайте книжки! Це неабияк розвиває вашу уяву. А ще краще – читайте щось смішне, веселе. Не тільки розвиватимете уяву, але й сміятиметеся».

Ось так. Тож не падаємо духом, збагачуємося літературним веселим словом та читаймо гуморески. Це точно підніме настрій тому, хто цього потребує.

Джерело: Макарів Діловий