Нас інформують про кандидатів в нардепи по 94 ВО…

image
24 Червня 2019, 19:48
Поділитися:

Неочікуваний поворот виборчих перегонів. Хто «сплутав» карти кандидатам?  Здавалося б, до виборів лишається менше місяця, і передвиборчі перегони у виборчому окрузі №94 вже у самому розпалі. Як тут, про намір балотуватися заявляє ще один, молодий, нахабний і дуже амбітний кандидат. Тридцятидворічний Сергій Дронов вчора на своїй сторінці у Фейсбук робить заяву, яка миттєво плутає усі карти кандидатам округу: «Я йду до Верховної Ради і прошу Вас підтримати мене! Готовий слухати і діяти! Я вирішив балотуватися у рідному 94-ому окрузі! Чому? Тому, що відчуваю відповідальність і впевнений, що здатний ефективно діяти» — https://www.facebook.com/SergiyDronov

Хто він, «темна конячка» передвиборчих перегонів? І чи розуміє це «юне дарування», що виборчий округ №94, через який він насмілився подавати свою кандидатуру — найбільш корумпований, оплутаний «схемами» підкупу та маніпуляцій?

Спробуємо розібратись! І перша перевага, яка дає значний відрив Дронову – на відміну від маси претендентів, для цього непростого округу він насправді свій. Дронов народився і виріс у Василькові. І попри те, що зробив успішну кар’єру юриста і менеджера у Києві, не покинув рідного міста, а живе там досі. Разом із дружиною та донькою. І судячи, з його заяв, їхати не збирається: «З цією землею пов’язую своє майбутнє і майбутнє моїх дітей. Я знаю і відчуваю на собі кожен біль цього краю. Тому понад усе хочу зробити його – щасливішим!»

Щодо «болів» краю, які Сергій Дронов, безперечно, встиг відчути на власному досвіді, це дає йому другу перевагу. Фаховий юрист, правозахисник та економіст, який до того ж служив у підрозділах боротьби з економічною та організованою злочинністю ГУ МВС одразу влучає в ціль зі своєю програмою змін.
І одразу окреслює свою першу мету: боротьба за корупцією та запровадження суворої відповідальності за «кнопкодавство» у Верховній Раді. А також планує підтримати ініціативи з оновлення судової системи, відкрите обрання суддів, а не їх призначення. Звичайно, ресурси для таких рішучих дій Дронов має. Та боротися із корупцією не обіцяв хіба що лінивий! А як щодо потреб конкретного району? Адже 94-й округ вже має сумний досвід, коли більшість кандидатів-гастролерів одразу після виборів забувають про виборців, які привели їх до перемоги. І спокійно повертаються додому, до Києва.

Тут Дронов одразу починає з найболючішої проблеми для Васильківщини. Проблема питної води, від відсутності якої жителі міста потерпають вже багато років. Він пропонує залучити інвестиції для запровадження найновітніших світових технології з очищення каналізаційних відходів. Такий шлях дійсно став би порятунком для району. Та як цей молодий нахаба збирається залучити інвестиції такого масштабу? І чому його попередники досі не зробили цього? Бо цей район іноземним інвесторам не цікавий? Чи усі вони просто не мали політичної волі для таких змін? Адже клопоту це потребує багато, а великої слави зміни у невеличких містах не принесуть?

Та Дронов вперто стверджує, що його амбітні плани не порожній звук і для залучення інвестицій він використає міжнародні зв’язки, яких досяг за 10 років роботи. І на цьому Васильківський «вондер кінд» не спиняється. Він планує домогтися зрушень у сфері медицини, розвитку молодіжного спорту, будівництві місцевих доріг. І обіцяє домагатися європейського рівня благоустрою округу, розвиваючи мережу електроавтомобільних заправних станцій. А також, цілком реальний вигляд має і його план вирішити давню проблему Обухівщини зі стихійним звалищем. І збудувати в Обухівському районі потужний сміттєпереробний завод.

Так, план змін Дронова звучить фантастично. Однак саме про такі зміни жителі Обухівщини та Васильківщини мріяли роками. У будь-якому разі, передвиборча боротьба в окрузі №94 обіцяє бути гострою, як ніколи.

Ірина Лебєдєва

Джерело: Рідне місто