Нардеп Дмитрук звернувся до міністра МВС стосовно хуліганських дій в Лаврі та спроб силового захоплення собору у Кам’янці

image
12 Квітня 2023, 21:20
Поділитися:

12 квітня 2023 г. 20:02

Народний депутат, член профільного комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Артем Дмитрук направив депутатські звернення міністру внутрішніх справ Ігоря Клименка з приводу спроб силового захоплення кафедрального собору святого Олександра Невського у Кам’янці-Подільському, а також з приводу нищення майна та хуліганства на території Києво-Печерської Лаври.

Про це KВ стало відомо з повідомлення нателеграм-каналі нардепа Артема Дмитрука.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

У депутатському зверненні щодо пошкодження та зняття фотографії у галереї від Ближніх до Дальніх печерКиєво-Печерській ЛавріАртем Дмитрук просить міністра перевірити інформацію та вжити заходи відповідно чинного законодавства.

“Згідно з інформацією з telegram-каналів, 09.04.2023р. Тодор Пановський зайшов на територію Києво-Печерської лаври з ножем, розмахував ним та знищив майно Києво-Печерської лаври, зокрема фотографію. Ці дії не тільки нанесли матеріальну шкоду, але й викликали паніку та страх серед відвідувачів та працівників Лаври. Повідомлення такого роду подій на території нашого міста є неприйнятними та не можуть залишатися без належної уваги. Тодора Пановського вже розшукували за скоєння злочину, передбаченого ст. 296 КК України (хуліганство)”, – зазначив нардеп.

Дмитрук вважає, що такі хуліганські дії “на території нашого міста є неприйнятними та не можуть залишатися без належної уваги”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У депутатському зверненні, яке стосується подій навколокафедрального собору у Кам’янці, Артем Дмитрук зазначив, що 9 квітня було організовано та сплановано силове захоплення храму, що належить Українській Православній Церкві.

“На жаль, вищезазначені події продовжувалися й наступного дня, 10 квітня. Під час штурму собору один з представників ПЦУ здійснив напад на парафіянина Української Православної Церкви та наніс йому ушкодження тілесної тяжкості. За даними, що містяться в засобах масової інформації відносно представника ПЦУ було відкрито кримінальне провадження. Особливо занепокоює той факт, що прихильник ПЦУ, який напав на захисника храму, раніше притягувався до кримінальної відповідальності за статтею 156 КК України “Здійснення розпусних дій щодо особи, яка не досягла шістнадцятирічного віку” (педофілія) ”, – йдеться у зверненні.

Спираючись на викладені у зверненні дані та посилаючись на ст. 16 Закону України “Про статус народного депутата України”, нардеп звернувся до Міністра внутрішніх справ із проханням надати інформацію про хід та результати досудового розслідування у кримінальному провадженні за вищенаведеними фактами.

Нагадаємо,Артема Дмитрука було обрано народним депутатом по 133 округу Одеської області. До обрання до Ради був відомий як власник фітнес-клубів “Barbell Barbell gym” та “baza”. Співзасновник ГО “Я одесит мені не все одно”, член ГО “Ілля Муромець”. Був приватним підприємцем, працював вантажником та охоронцем. Закінчив юридичний коледж Національного університету “Одеська юридична академія” за спеціальністю “Правознавство”. Дмитрука також відносять до “групи Павлюка”.

Читайте:Фракция “Слуга народа” в ВР решила, что “другу Разумкова” Дмитруку в ней не место

Як інформувалаKВ, чоловічий монастир УПЦ попросилидо 29 березня звільнити будівлі Києво-Печерської Лаври. 30 березня, комісія Міністерства культури та інформаційної політикиприбула для перевіркидвох будівель Києво-Печерської лаври. Проте, з невідомих причин, на територію Лаври її не пустили. 31 березня комісія з приймання-передачі державного майна Національного заповідника “Києво-Печерська лавра” знову не змогла розпочати роботу в Лаврі через перешкоджання УПЦ.

Читайте:Петиція до влади Києва з закликом позбавити монахів в Лаврі води, тепла й світла набрала необхідну кількість голосів

Нагадаємо,1 квітня колишньому наміснику Києво-Печерської Лаври митрополиту Павлу (Лебедю) вручили підозру. Митрополита Української Православної Церкви (УПЦ) звинувачують у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі.

Читайте:Суд відправив митрополита Павла під цілодобовий домашній арешт на 60 діб

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона