Намагався підкупити слідчого: броварчанина затримали на хабарі | Трибуна

image
12 Вересня 2020, 11:00
Поділитися:

Щоб уникнути покарання за крадіжку, мешканець Броварів запропонував хабар у розмірі 1 тис. доларів США слідчому Бориспільського відділу поліції. Останній повідомив про це внутрішню безпеку Нацполіції. Про це на своєму офіційному сайті повідомляє Національна поліція.

23-річний броварчанин в одному з сіл Бориспільського району скоїв крадіжку з проникненням. Поліціянти затримали та доставили до Бориспільського відділу поліції.

Під час розмови зі слідчим, аби уникнути відповідальності, затриманий запропонував поліціянту «винагороду» у розмірі 1 тис. доларів США.

За зібраними матеріалами внутрішньої безпеки НПУ, слідчі Бориспільського ВП під процесуальним керівництвом прокуратури області внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Під час передачі броварчанином першої частини неправомірної вигоди в розмірі 5 тис. грн слідчому в його ж службовому кабінеті, оперативники Департаменту внутрішньої безпеки НПУ затримали зловмисника. Гроші вилучено.

Чоловіка затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вже суд обере мешканцю Броварів запобіжний захід.
Зазначимо, що за спробу підкупу працівника поліції затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Читайте також:

У Пухівці на хабарі зловили депутата сільської ради

Не «вирішили питання»: правоохоронці затримали водія за спробу дати їм хабаря

Намагався дати хабар: нетверезому водію загрожує в’язниця

Джерело: Трибуна – Бровари