Накрали з банкоматів, терміналів та ювелірних крамниць Києва 12 млн грн: у Києві затримали дует грабіжників-рецидивістів, – ФОТО

Накрали з банкоматів, терміналів та ювелірних крамниць Києва 12 млн грн: у Києві затримали дует грабіжників-рецидивістів, – ФОТО
3 Жовтня 2024, 15:39
Поділитися:

У Києві затримали двох чоловіків, які підозрюються у крадіжках з банкоматів, ювелірних крамниць та терміналів самообслуговування на 12 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Хочете дізнаватись ще більше новин Києва, Київщини та України? Тоді хутчіш долучайтесь до нашого Telegram-каналу “Головні новини Києва – 44.ua”.

Як з’ясували слідчі, більшість крадіжок вчинялись у торговельних центрах Святошинського району столиці за схожою схемою.

Так, вночі через вентиляцію на даху торгівельного центру 36-річний чоловік потрапив в середину магазину ювелірних прикрас. Там він зламав металеві замки сейфу та викрав прикраси на загальну суму у понад 9 млн гривень. Згодом він проник до приміщення перукарні, з якої викрав понад 12 тис. гривень та майно на 14 тис. гривень. Наступного разу чоловік вночі через дах торгівельного центру потрапив у приміщення, де був банкомат. Спеціальними інструментами він зламав стінку банкомату та викрав понад 377 тис. гривень, – йдеться в повідомленні.

З обміну валют в іншому торгівельному центрі, куди чоловік також пробрався вночі, він викрав понад 300 тис. гривень. Затримали його вже разом зі спільником під час спроби злому ще одного банкомату.

Під час обшуків у крадіїв вдома правоохоронці знайшли ювелірні прикраси, викрадені мобільні телефони, незначні суми грошей та знаряддя, за допомогою яких вони зламували сейфи, банкомати та двері. Чоловіки неодноразово були засуджені за аналогічні злочини.

Затриманим повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави 5,3 млн гривень – основному фігуранту та 450 тис. грн його поплічнику.

Перевіряється причетність чоловіків до аналогічних злочинів.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна. Слідство триває.

Крім того, ми також повідомляли про те, що на столичній Дарниці чоловік викрав з будинку електросамокат та гіроскутер.

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua