Наказував вбивати цивільних на Київщині: прокуратура ідентифікувала командира роти рф, – ФОТО

image
21 Травня 2022, 17:55
Поділитися:

Прокуратура викрила чергового підозрюваного у вбивствах мирного населення під час окупації на Київщині.

Це – 30-річний старший лейтенант Василь Литвиненко – командир роти 64 окремої мотострілецької бригади Сухопутних військ зс рф у складі 35 загальновійськової армії.

Він був “старшим” під час окупації Липівки Бучанського району Київської області та наказував вбивати цивільних.

Фото: 30-річний старший лейтенант рф Василь Литвиненко

Про це повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктова.

Вона розповіла, що без його дозволу мешканці села не могли вийти з дому по воду. Він розпоряджався навіть тим, чи можна людям надавати меддопомогу.

Слідство встановило, що на виконання злочинних наказів командира роти, підлеглі військовослужбовці з автоматичної вогнепальної зброї поранили беззбройного цивільного чоловіка похилого віку прямо на його подвір’ї. На цьому вони не зупинились – невдовзі загарбники вже з танку розстріляли будинок, де був поранений ними мешканець. Він згорів разом із рідним домом, – зазначила Венедіктова.

Зараз ми встановлюємо інших співучасників цих злочинів, а також причетність Литвиненка до поранення ще двох цивільних мешканок Липівки та руйнування 18 житлових будинків у селі, – резюмувала Ірина Венедіктова.

Підозрюваний буде оголошений у розшук з метою затримання та притягнення до кримінальної відповідальності.

ВАЖЛИВО! Якщо ви впізнали цього військовослужбовця рф та маєте інформацію про інші його злочинні “подвиги” в Україні – сповіщайте на наш єдиний доказовий хаб https://warcrimes.gov.ua/ або звертайтеся до Київської обласної прокуратури: 097-053-04-65, 097-838-31-87, 050-107-66-75.

Раніше ми розповідали, що прокуратура викрила імена 10 військовослужбовців рф, причетних до катувань мирного населення.

Також писали, що прокуратура ідентифікувала 20-річного Булата Фассахова – радіотелефоніста гаубичного артилерійського дивізіону 30-ої окремої мотострілецької бригади, який вчиняв насилля над жінками на Київщині.

Підписуйтеся на наш Telegram. Оперативно про найважливіше. Тільки перевірені новини

Джерело: Новини Киева – головні і актуальні Киевские
новини сьогодні на 44.ua