Наєв розповів як посилюється оборона північного кордону та скільки військ знаходиться за ним

image
20 Листопада 2023, 15:01
Поділитися:

Командувач Сил оборони Сергій Наєв розповів як у ЗСУ працюють над збільшенням мінно-вибухових загороджень на всій протяжності державного кордону, що знаходиться в Північній операційній зоні та про війська по іншу сторону кордону.

Про це повідомляє інформаційне агентство “MKV” з посиланням на телеграм Сергія Наєва.

Генерал-лйтенант розповів, що для ЗСУ немає різниці, чи це державний кордон з республікою білорусь, чи з російською федерацією, бо це наші вороги. Тож кордон мінується щільно, скрізь де є загроза нападу противника.

Крім того, кожне мінно-вибухове загородження, кожне мінне поле обов’язково має прикриватися загальновійськовим підрозділом, аби військовослужбовці вогнем своєї зброї та озброєння не дозволяли саперним підрозділам ворога здійснювати спроби розмінування мінних полів.

Як білорусь легалізує свої віська і скільки їх знаходиться на кордоні?

Сергій Наєв пояснив, що якщо країна-агресор прийняла рішення на рівні президента щодо застосування збройних сил росії, то у республіці білорусь ця правова дія не відбулася.

Тож для того, щоб легітимізувати присутність зс рб у прикордонних районах та відповідно на полігонах, замість прийняття правового рішення президентом Лукашенко щодо застосування військової організації, що визначено їхнім законодавством, вони постійно продовжують тренування та навчання.

“У такий спосіб вони закріплюють присутність зс рб у прикордонних районах з Україною. Їхня загальна чисельність близько 1800 осіб від Волинської до Чернігівської областей”, – розповів Командувач Сил оборони Сергій Наєв.

Ці відповідні батальйони мають на озброєнні броньовану техніку, а також деякі артилерійські підрозділи, але більша частина військ перебуває у глибині білорусі.

Нагадуємо, у червні 2023 року відбулося засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому, зокрема, вирішено підсилити північний напрямок.

У вересні 2023 року ІА “MKV” повідомляло, що у Київській області пройшли навчання з протидії диверсантам.

Підписуйтеся на Telegram-канал MKV — джерело актуальних новин Макарівської громади й Київщини!



Джерело