“Нафтогаз” закликав споживачів стежити за кольором газу: має бути тільки блакитним

“Нафтогаз” закликав споживачів стежити за кольором газу: має бути тільки блакитним
6 Листопада 2023, 18:28
Поділитися:

НАК “Нафтогаз України” закликав споживачів стежити за кольором газу і, якщо в побутових приладах він горить відмінним від блакитного полум’ям, звертатися до служби газу.

Про це йдеться в повідомленні “Нафтогазу”.

У “Нафтогазі” підкреслили, що це явище не має жодного стосунку до якості газу.  Жовті та червоні відтінки полум’я свідчать про технічні проблеми.  Наприклад, на пальник газового приладу надходить недостатньо повітря і газ згорає не повністю.

“Причин тому може бути кілька: неправильне регулювання подачі повітря в пальник або забруднення сопла пальника, недостатня кількість кисню в приміщенні, недостатній тиск”, – пояснили в компанії.

При цьому, наприклад, за недостатність тиску в системі відповідають оператори ГРМ (облгази). Така несправність не може бути постійним явищем.

“Отже, перше, що ви маєте зробити, коли бачите відмінний від блакитного колір горіння у ваших газових приладах – звернутися до служби газу”, – наголосив “Нафтогаз”.

У компанії нагадали, що єдиний телефон служби газу – 104, а також наголосили, що самостійне втручання в роботу газових приладів є небезпечним і може призвести до витоків газу або інших нещасних випадків, наприклад, пожеж або отруєнь.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама