Надія з Полісся

image
20 Червня 2020, 11:31
Поділитися:

24 червня 2020 р. Надія Драпей відзначає свій День народження. 

Від імені членів Бориспільської міської громадської організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» щиро вітаємо зі святом. Від душі бажаємо добра, здоров’я, радості та довголіття.

Життєві шляхи… Життєві дороги… Чи можемо ми, люди, зрозуміти ці поняття, чи можемо ми до кінця сприйняти велич і буденність цих знайомих слів?

Моя розповідь про жінку, яку ми поважаємо, любимо, дослухаємося до її порад. У Борисполі діє  Бориспільська міська громадська організація Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» (вулиця Бежівка, 1), яку очолює небайдужа і розумна керівниця — Надія Іванівна Драпей.

Народилася вона на Поліссі, де прекрасна природа: ліси, річки…

Сталося так, як у народі кажуть: «Життя розділилося на до і після». Цей вислів знайомий тим, хто відчув на собі Чорнобильську аварію зблизька, хто її ліквідовував.

Надія Іванівна разом із сім’єю була серед таких на Поліссі, коли сталася трагедія 26 квітня 1986 року, і відчула той фізичний і душевний біль — життя після вибуху Чорнобильської АЕС. Зараз Надія Іванівна очолює людей, які пережили аварію та приймали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської АЕС.

Щосереди вона приходить до людей із громадської організації задля роботи, спілкується, радить, підтримує, разом з членами ГО приймає активну участь у різних міських заходах.

Коли у Бориспіль приїздив Президент України Володимир Зеленський, Надія Іванівна зверталася до глави держави з проханнями та побажаннями про захист учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, говорила про необхідність пільг та турботи про здоров’я ліквідаторів.

До Дня Чорнобильської трагедії 26 квітня Надія Іванівна разом з владою Борисполя, членами ГО влаштовує та проводить офіційні зустрічі, де відбувається вручення нагород, грамот, вшанування ліквідаторів та звучать теплі слова подяки всім, хто у 1986-ому боровся з наслідками «мирного атому».

14 грудня, у День ліквідатора ЧАЕС, Надія Іванівна щороку ініціює нові заходи підтримки для членів міської ГО.

На сесії Бориспільської міської ради 28 січня 2020 р. відбулося нагородження громадських організацій Борисполя, які приймали участь у Спартакіаді м. Борисполя-2019, на честь пам’яті воїнів України, які загинули в АТО і ООС. Призове третє місце серед 22 організацій зайняла громадська організації інвалідів «Союз Чорнобиль України». Таке визнання – результат вдалого підходу Надії Іванівни до роботи, до організації людей. Адже кожен член організації вніс частину своєї відданості, сили, розуму і небайдужості у це почесне третє місце.

Також багато років пані Надія є учасницею колективу «Барви України» з міста Бориспіль, голоси якого лунають далеко  за межами Бориспільщини. Серед тих голосів чути і голос Надії, нашої Надії Драпей, жінки з щирим серцем і безмежною любов’ю до людей.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама