Над Україною найвища концентрація чадного газу у світі – експерт | Трибуна

image
12 Січня 2020, 15:54
Поділитися:

Учора, 11 січня, в Україні вже не вперше зафіксували найвищу у світі концентрацію дуже отруйного чадного газу – монооксиду вуглецю (CO). Про це із посиланням на ресурс windy.com повідомляє Олег Попенко, голова комітету з питань ЖКІ, благоустрою, екології та охорони навколишнього середовища громадської ради при КМДА.

Як видно з оприлюднених скрінів, відносно висока концентрація була зафіксована 11 січня о 2:00 на величезній території України – від Вінничини і Київщини до Донбасу, від північних кордонів із Росією і Білоруссю до Миколаївщини та Херсонщини.

Олег Попенко порівнює таку концентрацію із концентрацією в промислових районах Китаю і Нью-Йоркської агломерації. Водночас  фахівець звинувачує українській гідрометцентр у замовчуванні ситуації.

Слід зазначити, що станом на 12 січня, згідно з даними додатку windy.com, концентрація CO в Україні значно зменшилась. Однак прогнози на наступні дні – невтішні. Очікується знову різке зростання показників.

Монооксид вуглецю або чадний газ (CO) – дуже отруйний газ без запаху та кольору, утворюється внаслідок неповного згоряння пального в автомобільних двигунах та опалюваних приладах, які працюють на вугіллі або на інших видах природного палива.

Читайте також:

У броварському повітрі вдвічі перевищено рівень діоксиду азоту. ДОСЛІДЖЕННЯ

Рівень діоксиду азоту в повітрі ще більший, ніж рік тому. ДОСЛІДЖЕННЯ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари