Над лісами та угіддями Київщини поширюватимуть вакцину проти сказу для тварин | Трибуна

image
9 Вересня 2020, 18:29
Поділитися:

Із 13 вересня в лісах Київської області за допомогою літаків поширюватимуть безпечну вакцину проти сказу для тварин у вигляді їстівних принад. Про це повідомляє головне управління Держпродспоживслужби на Київщині.

Як зазначають в органі контролю, у межах планової імунізації диких і бродячих м’ясоїдних тварин за допомогою авіатранспорту в лісових та сільськогосподарських угіддях розкидають принади з вакцинами. Поширення триватиме протягом 7 – 9 днів – у залежності від погодних умов.

У Держпродспоживслужбі вказують, що принади – розміром із коробку для сірників. Вони містять високоімунну безпечну вакцину проти сказу.

брикет і коробка

Свідків поширення просять не хвилюватися, побачивши принаду чи літак, із якого їх розкидують. Водночас у ДПСС указують ні в якому випадку не чіпати брикети та не переносити їх із місця.

Фото – Запорізька ОДА та ДПСС

Читайте також

Як і коли вакцинуватись від сказу та правця – оновлені рекомендації2018: У Літках виявили сказ: інфікований безпритульний собака покусав дівчинуЗа 2018 рік проти сказу вакцинували майже 2,5 тис. тварин. Доз щеплень вистачає – СТАТИСТИКА

Перегляди публікації: 20

Джерело: Трибуна – Бровари