Начальниця Макарівської податкової розповіла бізнесу про новації податкового законодавства

image
29 Грудня 2021, 13:59
Поділитися:

Про те, які зміни слід очікувати бізнесу вже з 1 січня 2022 року розповіла представникам Асоціації малого та середнього бізнесу начальниця Макарівської ДПІ ГУ ДПС.

Про це повідомляє інформаційне агентство “MKV” з посиланням на Державну податкову службу у Київській області.

Начальник Макарівської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Лілія Джига провела зустріч з керівництвом Асоціації малого та середнього підприємництва. Говорили про новації податкового законодавства, зокрема з питань обов’язкового застосування РРО/ПРРО, кампанії одноразового (спеціального) декларування активів громадян, легалізації заробітної плати та переваг подання звітності в електронному вигляді.

У ході бесіди начальник Лілія Джига розповіла, що з 1 січня 2022 року стане обов’язковим застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій платникам єдиного податку другої – четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки.

Також посадовець звернула увагу присутніх на можливості користування як апаратним, так і програмним РРО, та зауважила, що це може бути програма чи додаток на смартфон, планшет, комп’ютер, який дозволяє з будь якого пристрою сформувати розрахунковий документ. Відповідне програмне забезпечення надається ДПС України безкоштовно.

Кабмін дозволив ФОПам не використовувати РРО у селах

Уряд звільнив підприємців, що здійснюють роздрібну торгівлю в сільській місцевості, від обов’язкового застосування реєстраторів розрахункових операцій. Відповідне рішення було ухвалене 23 грудня на засіданні Кабінету Міністрів. Йдеться про постанову КМУ від 23.12.2021 р. № 1359. Вона набере чинності 01.01.2022 р.та внесе зміни до Постанови № 1336.

Так, інформує Мінекономіки, згідно з рішенням уряду від обов’язкового застосування РРО звільняються суб’єкти господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю на території села товарами (крім підакцизних товарів), при умові не перевищення граничного розміру річного обсягу розрахункових операцій (167 розмірів мінімальної заробітної плати). Зауважимо, що станом на 01.01.2022 р. показник у 167 мінзарплат дорівнює 1 млн 085 тисяч 500 грн.

Пресслужба Державної податкової служби України уточнила, що виключення не застосовуються, якщо:

  • одночасно здійснюється реалізація підакцизної продукції;
  • одночасно здійснюється дистанційна торгівля;
  • сільською радою прийнято рішення про обов’язкове застосування РРО.

Раніше ІА “MKV” повідомляло, що в Макарівській громаді відбувся круглий стіл на тему “Добровільне декларування громадян”.

Підписуйтеся на Telegram-канал MKV — джерело актуальних новин Макарівської громади й Київщини!

Джерело