Начальник КОВА Руслан Кравченко та Посол Франції в Україні Гаель Вейсьєр обговорили питання співпраці

Начальник КОВА Руслан Кравченко та Посол Франції в Україні Гаель Вейсьєр обговорили питання співпраці
1 Листопада 2023, 13:19
Поділитися:

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко днями провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Гаелем Вейсьєром та обговорив питання поглиблення співпраці. Про це начальник КОВА повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Під час робочої зустрічі подякував за ту величезну допомогу, яку Франція надає Україні. Обговорили низку важливих для нашого регіону питань. Насамперед йдеться про забезпечення Київщини альтернативними джерелами живлення на випадок можливих блекаутів через атаки росіян на наші енергетичні обʼєкти, які тривають. Тому працюємо над тим, щоб область була забезпечена саме генераторами великої потужності. Щоб у разі відключення електрики всі критично важливі заклади – дитячі садки, школи, лікарні тощо – мали безперебійне постачання світла та тепла», – розповів Руслан Кравченко.

Ще одне важливе питання, в якому може посприяти французька сторона, – це належне оснащення наших військових. Адже для збільшення кількості мобільних вогневих груп сил ППО необхідні засоби пересування – пікапи, а також інше обладнання. 

Крім того, сторони обговорили питання забезпечення медичним обладнанням закладів Київщини. Зокрема, Центру ментального здоров’я у Ворзелі, де буде побудований новий триповерховий корпус.

«Але для повноцінної реабілітації ще потрібне медичне обладнання. Устаткування потребує і Київська обласна дитяча лікарні у м. Боярка», – зауважив начальник обладміністрації.

Нагадаємо, що це вже не перша зустріч начальника КОВА з новопризначеним Послом Франції в Україні. На початку жовтня у селі Медвин Білоцерківського району відбулося відкриття муніципальної мобільної телемедичної служби, обладнання для якої передали за сприяння благодійників, зокрема Уряду Франції.

Окрім цього, Руслан Кравченко розповів Гаелю Вейсьєру про реформу шкільного харчування, яку реалізують на Київщині за ініціативи першої леді України Олени Зеленської. Він зазначив, що для переходу на здорове харчування школам регіону також потрібне спеціальне оснащення. 

Начальник Київської ОВА подякував пану Послу за допомогу, співпрацю та організаційне сприяння і поширення інформації про нагальні потреби Київщини серед місцевих органів влади, державних установ, приватних компаній Франції.

       

Джерело: Київська обласна військова адміністрація