Начальник КОВА Руслан Кравченко проінспектував процес ремонту Бучанського ліцею № 3

image
16 Серпня 2023, 14:27
Поділитися:

Начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко проінспектував процес ремонту Бучанського ліцею № 3, де триває підготовка до 1 вересня. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Цей навчальний заклад – один із найбільш пошкоджених окупантами. Протягом лютого-березня минулого року в будівлі ліцею російські війська розміщували свій штаб.

«Декілька днів тому отримав скаргу щодо незадовільного процесу ремонтних робіт двох поверхів ліцею, а також, що батьки власним коштом наймають робочих. Із того, що побачив – ремонтні роботи в розпалі. Під час інспекції зустрів у ліцеї Посла Португалії в Україні Антоніу Вашку Алвеш Машаду. Одна з благодійних організацій португальського міста Кашкайш узяла на себе капремонт третього поверху ліцею», – розповів Руслан Кравченко. 

Наразі тривають роботи ще на двох поверхах. 

«Усі будівельні матеріали є. Звичайно, роботи просуваються не так швидко, як хотілося б. Основна проблема – бракує робочих рук. Щоб пришвидшити ремонтні роботи, долучаються як батьки, так і вчителі. Водночас наголосив, що це має бути винятково на добровільних засадах. Примушувати батьків чи вчителів – неприпустимо», – додав начальник Київської ОВА.

Відновлювальні роботи в закладі проводять як за кошти міжнародної допомоги й українських благодійників, так і коштом місцевого бюджету. Стан робіт: замінені покрівля та вікна, відремонтовані укриття, фасад, капітально відремонтовані внутрішні приміщення третього поверху, триває поточний ремонт стін, підлоги, стелі, електромережі першого та другого поверхів, будуть встановлені жалюзі.

«Ситуацію з ремонтом триматиму на контролі й надалі. Маємо спільно докласти всіх зусиль, щоб діти повернулися до офлайн-навчання у відремонтовані та безпечні приміщення. Від цього напряму залежить якість навчання», – наголосив Руслан Кравченко.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація