Начальник ГУР МО Буданов просить мера Києва Кличка розірвати договір оренди з компанією підсанкційного Фукса на Рибальському острові

image
13 Січня 2023, 15:22
Поділитися:

13 січня 2023 г. 14:37

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони (ГУР МО) Кирило Буданов просить мера Києва Віталія Кличка розірвати договір оренди з компанією підсанкційного громадянина рф Павла Фукса на три земельні ділянки на Рибальскому острові. На цих ділянках “Буд Девелопмент” на замовлення Фукса будує комплекс хмарочосів ЖК “Oasis” (на фото). Наразі на Рибальському є тільки недобудований хмарочос. Раніше серед бенефіціарів “Буд Девелопмент” були народний депутат від “ОПЗЖ” Вадим Столар та співвласниця Stolitsa Group Владислава Молчанова. Кличко відмовив Буданову, пославшись на норми законодавства, і запустив бюрократичні процедури. Зазначимо, Віталія Кличка та Павла Фукса пов’язує стара дружба, яка дозволила підсанкційному олігарху заробити сотні мільйонів на київській громаді.

Про це KВ стало відомо з новини “Економічної правди”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Посилаючись на лист начальника ГУР МО Кирила Буданова на адресу Київського міського голови Віталія Кличка, видання повідомляє, що “ГУР МО просить вжити заходів щодо виконання вимог санкцій, застосованих відносно громадянина російської федерації Фукса Павла Яковича в частині зупинки дії рішення Київської міської ради від 20.12.2016 року про передачу в оренду підконтрольному йому ТОВ “Інтерстрой груп” трьох земельних ділянок загальною площею понад 5 га на вул. Електриків, 28 у Подільському районі”.

В листі ГУР МО вказані дані російського паспорту Павла Фукса, виданого в 2017 році. Також в листі нагадується, що проти Павла Фукса 24 червня 2021 року було запроваджено санкції указом №266/2021 Президента Володимира Зеленського.

Детальніше: Украина ввела санкции против Фирташа и Фукса

ТОВ “Інтерстрой груп” Павла Фукса є замовником будівництва ЖК “Oasis”. девелопером якого виступає компанія “Буд Девелопмент”. За даними джерел “Економічної правди”, реальними бенефіціарами “Буд Девелопмент” до лютого 2022 року були, в тому числі:

Стрілка вказує на Вадима Столара, який в січні ц.р. вперше з’явився до Верховної Ради від початку повномасштабної збройної агресії російської федерації в Україну, фото: Telegram-канал “Крещатик 36”

У листі Кирила Буданова до ВІталія Кличка зазначається, що будівництво ЖК “Oasis” здійснюється у безпосередній близькості від ГУР МО, що несе загрозу державній безпеці та може завдати шкоди національним інтересам України.

Проєкт ЖК “Oasis”

Проєкт складається з п’яти хмарочосів і офісно-торговельного центру. Наразі височать тільки два недобудовані хмарочоси поруч з ГУР МО. За даними сервісу ЛУН, будівництво ЖК “Oasis” зупинилося в лютому 2022 року.

Віталій Кличко фактично відмовив Кирилу Буданову в його проханні. У відповіді мера Києва, яке є в розпорядженні “Економічної правди”, сказано, що, “згідно з законодавством, розірвання договору оренди землі в односторонньому порядку не допускається, крім деяких винятків: рішення суду, невиконання умов договору та інше”.

В Управлінні інформаційного забезпечення Київської міськдержадміністрації (КМДА) “Економічну правду” повідомили, що Департамент земельних ресурсів КМДА запланував провести обстеження згаданих земельних ділянок для з’ясування обставин щодо виконання умов договорів оренди та наявності підстав для підготовки проєкту рішення Київради про розірвання договорів у односторонньому порядку. Директором Департаменту земельних ресурсів є Валентина Пелих, а земельний напрямок в Києві курує заступник голови КМДА Петро Оленич.

КМДА також спрямувала до Державної податкової служби запит стосовно наявності чи відсутності заборгованості сплати платежів з орендної плати.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Нагадаємо, Павла Фукса та Віталія Кличка поєднує стара дружба.

Віталій Кличко та Павло Фукс, фото: КМДА

Зокрема:

В лютому 2020 року, через рік після затримання Павла Фукса в Мексиці, Нацполіція зацікавилась судовим рішенням, яким ТОВ “Інтерстрой груп” відсудила понад 80 млн гривень у КП “Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва”. Та, схоже, ця справа нічим не закінчилась.

Зазначимо, любов Віталія Кличка до висотної забудови Києва, включаючи водоохоронні зони, стала очевидною ще в 2015 році. Тоді вдруге обраний мером Києва Кличко заявляв, що “Київ будувався і буду будуватись, і на березі Дніпра будемо будувати, і навіть по 50 поверхів”.

Читайте: У Київраді не наважилися віддати Павлу Фуксу будівлю на вулиці Кирилівській, 103

Фото: скрін з YouTube

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона