НАБУ завершило розслідування стосовно судді Печерського райсуду за незаконне зняття арешту з коштів

image
18 Травня 2023, 18:18
Поділитися:

18 травня 2023 г. 18:18

17 травняНаціонального антикорупційного бюро України (НАБУ) і Спеціальна антикорупційна прокуратура (САП) завершили розслідування за підозрою судді одного з районних судів м. Києва у зловживанні владою. Підозрювана зняла арешт з рахунку ексвіцепрезидента державної компанії аргументуючи це тим, що кошти належать сторонній особі.

Про це KВ стало відомо з повідомлення Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“У листопаді 2020 року служителька Феміди ухвалила рішення про зняття арешту з 110,7 тисяч євро та 9,3 тисяч доларів колишнього віцепрезидента державної компанії “Хліб України” Андрія Миханіва, посилаючись на нібито належність цих коштів не обвинуваченому у справі, а зовсім іншій особі”, – йдеться в повідомленні НАБУ.

Проте, як наголосили у пресслужбі, таке рішення було ухвалено завідомо незаконно.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“По-перше, суддя в принципі не мала права розглядати це питання. По-друге, клопотання про зняття арешту не містило жодних відомостей про обвинуваченого, у якого були вилучені кошти, та будь-якого підтвердження належності цих коштів іншій особі”, – зазначили у пресслужбі.

Також додали, що підозрювана розглянула це клопотання за відсутності заявника, його представника та прокурора, а також вказала в постановленій ухвалі завідомо неправдиві відомості про нібито подачу представником заявника до суду заяви про розгляд клопотання без його участі.

Як повідомляють ЗМІ, у справі йде мова про суддю Печерського райсуду Києва Тетяну Ільєву.

Наразі їй інкримінують зловживання владою та внесення до ухвали завідомо неправдивих відомостей.

Читайте: ВАКС почав розгляд апеляційної скарги у справі незаконної оренди площ аеропорту “Бориспіль”

Фото: НАБУ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона