НАБУ та САП викрили голову Державної судової адміністрації на дачі хабара суддям Верховного Суду (фото)

image
24 Липня 2023, 14:34
Поділитися:

24 липня 2023 г. 14:25

Працівники Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою (САП) викрили голову Державної судової адміністрації (ДСА) України на підбурюванні до надання неправомірної вигоди суддям Верховного Суду (ВС) за винесення рішення на користь комерційного підприємства.

Про це, як передає KВ, повідомили у пресслужбі НАБУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

За даними слідства, чинний голова Державної судової адміністрації 5 березня отримав від представника комерційного підприємства 7,5 тисяч доларів, з яких 5 тисяч доларів мали бути передані суддям за винесення рішення, а 2,5 тисяч доларів залишені собі за посередницькі послуги.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Надалі голова ДСА обіцяв посприяти у винесенні рішення суддями Верховного Суду, зокрема й через залучення до цього його колишнього голови. Однак, після викриття ексголови Верховного Суду на одержанні неправомірної вигоди, поведінка голови ДСА різко змінилася і він почав ухилятися від вирішення питання, проте й не маючи намір повертати отриману ним неправомірну вигоду”, – прокоментували у пресслужбі НАБУ.

Стало відомо, що йдеться про Олексія Сальнікова, який був призначений на посаду голови ДСА в квітні 2022 року.

Відповідний наказ про його призначення на цю посаду підписав голова Верховного суду Всєволод Князєв, повноваження якого були достроково припинені в травні цього року через звинувачення в отриманні хабаря в 3 млн доларів.

У пресслужбі НАБУ зазначається, що наразі детективи проводять обшук за місцем роботи голови ДСА України.

Нагадаємо, у травні САП та НАБУ затримало голову Верховного Суду Всеволода Князєва на отриманні хабара в розмірі близько 3 мільйони доларів. Гроші Князєв отримував від людей, які виступали за рішення суду на користь олігарха Костянтина Жеваго. Також обшуки проходять у ще 18 суддів ВС, які слухали зазначену справу.

Читайте: САП та НАБУ затримали голову Верховного Суду Князєва на отриманні хабара у розмірі 3 млн доларів

Фото: НАБУ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона