НАБУ оголосило в розшук екснардепа Королевську

image
16 Червня 2023, 11:15
Поділитися:

16 червня 2023 г. 11:04

Міністерство внутрішніх справ (МВС) оголосило в розшук колишню народну депутатку Верховної Ради (ВР) від забороненої “Опозиційної платформи — За життя” Наталію Королевську (на фото). Королевській закидають звинувачення за статтею – умисне внесення завідомо недостовірних відомостей до декларації.

Про це KВ стало відомо з даних на сайті МВС.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як зазначається на сайті МВС, Наталію Королевську внесли до списку осіб, які переховуються від органів досудового розслідування. У розшук Королевську подало НАБУ.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

На сайті повідомляється, що Королевській закидають звинувачення за ч. 1. ст. 366-2 КК України – умисне внесення завідомо недостовірних відомостей до декларації, якщо такі дані відрізняються від достовірних на 500 – 2000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (від 1,3 млн гривень до 5,3 млн гривень).

Санкція статті передбачає штраф, або громадські роботи, або обмеженням волі до двох років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Зазначається, що запобіжний захід до екснардепа не застосовувався та датою зникнення вказується 22 лютого.

Нагадаємо, 15 лютого до Верховної Ради надійшли заяви про складання повноважень народного депутата, обраних до Парламенту від нині забороненої партії “Опозиційна платформа – За життя” (“ОПЗЖ”), Наталії Королевської та її чоловіка Юрія Солода.

Читайте: До Ради надійшли заяви на складання депутатських повноважень від Королевської та Солода

Наталія Королевська та її чоловік Юрій Солод були обрані до ВР у 2019 році від забороненої в Україні партії “ОПЗЖ”.15 вересня суд остаточно заборонив “ОПЗЖ”. Шостого вересня суд остаточно заборонив “Партію Шарія”. Всього в Україні заборонені 12 проросійських партій. Державного зрадника Віктора Медведчука, який намагався втекти з України, було затримано та обміняно на українських полонених, в тому числі – на воїнів “Азову”. Вадим Рабінович втік з України. Сергій Льовочкін, сестра якого Юлія Льовочкіна нещодавно добровільно склала мандат парламентаря, переважно мешкає на своїй віллі під Ніццею. Юрій Бойко – єдиний з колишніх співголів “ОПЗЖ”, який залишився в Україні.

Читайте: Зеленський скинув на Стефанчука відповідь на петицію про позбавлення мандатів депутатів всіх рівнів від “ОПЗЖ”

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона