Набір ключів і головок – корисний комплект для майстрів

image
3 Грудня 2022, 18:56
Поділитися:



Ефективний ремонт автомобіля неможливий без великої кількості різноманітних інструментів. Серед таких інструментів важливе місце посідають ключі різних видів. Важливим різновидом є торцеві ключі, деякі з них мають змінні насадки. Набір ключів і головок допомагає там, де не може справитися звичайний ріжковий інструмент. Тому подібний набір є дуже корисним у побуті та на підприємствах.

Набір ключів і головок може мати різні компоненти. Під час вибору та придбання потрібно знати, для яких саме цілей ці інструменти будуть використовуватися.

Вміст набору ключів і головок та види компонентів

Набір може містити як торцеві ключі, так і один ключ зі змінними насадками. Торцеві ключі бувають таких типів:

Однак торцеві ключі не є дуже популярними, адже мають обмежену сферу використання через свою громіздкість. Тому більш затребуваними є набори ключів і головок – вони більш універсальні та займають набагато менше місця, ніж власне торцеві ключі.

Набір ключів і головок до них буває таких типів:

Самі головки також поділяються на декілька типів:

За кількістю граней:

    • 6-гранні. Найчастіше використовуються на шестигранних з’єднаннях при невеликих болтах. Через це їх незручно використовувати у важкодоступних місцях (якщо в ключа немає тріскачки).

    • 12-гранні. Ці головки більш універсальні, тому можуть використовуватися всюди – навіть у місцях з обмеженим простором, адже доволі добре дозволяють маневрувати.

За висотою:

    • Стандартні – використовуються в побутових справах.

    • Подовжені – здатні працювати з подовженими елементами кріплення.

За призначенням:

    • Стандартні – підходять для більшості кріплень.

    • Спеціальні – використовуються найчастіше в автомобілях для знаття деталей нестандартної форми (наприклад, заміна інжекторів, датчиків тощо). Актуальні там, де стандартні головки не підійдуть.

    • Ударні – мають підвищену міцність та використовуються з ударними механізмами, такими, як пневматичний інструмент. Такі головки витримують великі навантаження.

Різні головки мають своє певне призначення. Купити набори ключів і головок можна у спеціалізованих магазинах, toptul.org де пропонують свої товари надійні виробники. Придбавши такий комплект, можна бути впевненим, що інструмент прослужить довгий термін.





Source link