На залізничному вокзалі пасажирів «рятував» Червоний Хрест

image
30 Липня 2019, 14:35
Поділитися:

Сьогодні на пасажирів Центрального залізничного вокзалу Києва чекала цікава акція. У холі південного вокзалу волонтери Товариства Червоного Хреста України підготували 4 зони майстер-класів: надання першої до медичної допомоги для дорослих та дітей, консультації від лікаря та вимірювання тиску, а також зона психосоціальної допомоги. 

Залізницю, як локацію, ми обрали не випадково. Адже зараз іде активний сезон відпусток і Центральний вокзал є місцем великого скупчення людей. Саме в таких місцях кожному може стати зле, тому важливо знати, що робити у такій ситуації. Наші волонтери сьогодні протягом двох годин навчатимуть відвідувачів вокзалу правильно надавати першу домедичну допомогу, – розповіла голова Товариства Червоного Хреста міста Києва Тетяна Гоєнко.

Організатори акції також хотіли звернути увагу усіх прохожих на проблему вакцинації. Закликати усіх зробити щеплення, розповісти, що це безкоштовно, не боляче й життєво необхідно. Також у приміщеннях вокзалу встановили стенди з інформаційної кампанії по протидії торгівлі людьми.

Акція відбулася за підтримки міської влади. Адже проект Товариства Червоного Хреста України став одним із переможців конкурсу громадських проектів «Прозора влада та активна громада». Отримавши цього року 190 000,00 грн на реалізацію.

Загалом у 2019 році з міського бюджету було виділено 2 000 900 гривень для 17 проектів-переможців конкурсу.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ