На закупівлі ліфтів столичні ділки збагатилися на мільйон і можуть “сісти” на десятиліття

image
7 Липня 2023, 19:56
Поділитися:

7 липня 2023 г. 19:43

У Києві поліцейські повідомили про підозру двом посадовцям, які закупили ліфтове обладнання по завищеній ціні. Сума матеріальних збитків становить 1,3 мільйони гривень. За заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем їм загрожує до дванадцяти років тюремного ув’язнення.

Про цеKВ довідалась з повідомлення поліції Києва 7 липня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Слідчі столичного главку поліції спільно зі співробітниками управління стратегічних розслідувань та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрили двох посадовців у заволодінні бюджетними коштами.

Правопорушниками виявились директор одного з комунальних підприємств та керівник приватної фірми”, – сказано в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Згідно поліцейського релізу, фігуранти уклали договір про закупівлю ліфтового обладнання, проте його вартість значно перевищувала ринкову ціну. Сума матеріальних збитків становить 1,3 мільйони гривень.

Правоохоронці провели обшуки за місцем роботи та проживання правопорушників, вилучили документацію у якості речових доказів.

Чоловікам повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою. Спільникам загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Читайте: Прокуратура повідомила про підозру заступнику директора “Київавтодору”

Фото: Facebook, поліція Києва

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона