На Виноградарі буде тепло: замінюють найпроблемніші ділянки теплотрас між будинками

image
4 Липня 2019, 13:38
Поділитися:

Мер столиці Віталій Кличко перевірив хід виконання міської програми із заміни старих зношених теплокомунікацій на сучасні попередньо ізольовані труби. Він проінспектував хід таких робіт на Виноградарі.

Віталій Кличко поінформував, що цього року місто вперше вкладає мільйонні інвестиції в модернізацію теплового господарства,  і  великі кошти йдуть на перекладання зношених теплотрас. Це стало можливим тільки після того, як влада міста змогла повернути у власність громади всю столичну тепло генерацію та мережі. В нинішньому році перекладуть 130 кілометрів найбільш аварійних ділянок. Роботи виконує засноване рік тому КП «Київтеплоенерго».

Мер подивився, як тривають роботи у дворах будинків на проспекті Свободи 1,3,5. Тут  понад 40 років не замінювали мережі. За останні 2 роки на цих локаціях трапилося понад 20 аварій. Тепер замінюють 536 метрів розподільчих мереж, що ведуть до будинків. Всього у кожну траншею вкладається по 4 труби: зі спеціального термопластику, від якого немає тепловіддачі у грунт, зроблені нові труби для гарячої води, а попередньо ізольовані труби призначені для опалення.

Мер наголосив, що по завершенні робіт буде повністю відновлений благоустрій, покладено нове асфальтобетонне покриття у дворах згідно з міською програмою асфальтування дворів та між будинкових проїздів.

За словами голови Подільської РДА Віктора Смирнова, на Виноградарі ремонт теплотрас відбудеться ще за сімома адресами, всього в районі таких оновленнь систем теплопостачання до початку опалювального сезону буде на 53 об’єктах. Термін експлуатації нових трас – 30 років без ремонту.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ