На вулиці Ярославській в Ірпені реконструюють одразу дві прибудинкові території (відео)

image
8 Вересня 2020, 17:36
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

В Ірпені триває кардинальне оновлення прибудинкових територій на вулиці Ярославській, 10 і 14. Мешканці цих будинків кажуть — більше 40 років їхні двори не знали жодного ремонту. Не було нормальних доріжок, проїжджа частина вся розбита, а подвір’я було захаращене різним непотребом.

Олександр Маркушин, перший заступник Ірпінського міського голови:
«Прийшов той час, що потрібно всі двори в старому житловому фонді вже робити. Бо у нас будинки мінімум по 35 років як збудовані, а є й по 60 років. То звісно, і прибудинкові території були в жахливому стані».

Перед тим, як узятися до реконструкції двору, тут оновили водопровід із перепідключенням до будинків. Замінили й тепломережі. Біля будинку № 10 уже вимостили плиткою вхідні групи і проклали тротуарну доріжку. Зараз ремонтники готують до асфальтування дорогу.

Олександр Пащинський, депутат Ірпінської міськради від партії «Нові Обличчя»:
«Було багато обговорень щодо прибудинкової території будинків №10 і 14 на вулиці Ярославській. Були знайдені  альтернативні шляхи вирішення — це розміщення парковок для автомобілів. Були деякі питання, тому що стояли старі гаражі на цій території. Ми знайшли їм місце розташування і облаштували нові паркувальні зони».

У дворі не зрізали жодного старого дерева — їх покронували й зберегли. Поміж ними посіють траву, поставлять лавочки й облаштують відпочинкову зону. Мешканці  матимуть у дворі навіть сучасний майданчик для сушіння білизни. А смітники перемістять подалі від під’їздів і зроблять їх закритого типу.

Люди такими змінами задоволені й своєї радості не приховують.

Жительки будинку:
«Звичайно, зробили добре, тепер уже можна ходити. Молодці хлопці».
«Ми дуже задоволені, що виконуються роботи. За 40 років, що ми тут живемо, це вперше нам таку красу наводять».

Завершити благоустрій цих дворів планують за три тижні.

Олександр Маркушин:
«Ми вже в більшій частині Ірпеня оновили прибудинкові території, і я так вважаю, що до кінця наступного року закінчимо на 100% усі прибудинкові території в нашому місті».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV