На вулиці Полтавській в Ірпені прокладають тротуар (відео)

image
30 Червня 2020, 19:34
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Мешканці вулиці Полтавської в Ірпені (Київщина) нарешті ходитимуть не проїжджою частиною, а тротуаром. Зараз тут облаштовують тротуарну зону.

Олександр Маркушин, перший заступник Ірпінського міського голови:
«У нас дуже було багато звернень, бо до 6-ї лінії є тротуар, а від 6-ї лінії до вокзалу — нема. Тут дуже великий трафік людей — до вокзалу на електричку або на маршрутку до Києва, і, звісно, потрібен тротуар, щоб було безпечно».

Містян такі зміни на їхній вулиці дуже радують. Адже тротуару тут ніколи не було. Десятки років доводилось ходити дорогою поміж машинами, і це було для пішоходів суцільним випробуванням.

Анатолій, місцевий мешканець:
«Люди будуть ходити й не боятися. Ви бачили, як я переходив зі сторони на сторону? А чому? А тому, що зустрічна йде. А зараз людина вийшла — особливо бабусі — вона собі потихеньку пройшла й радіє. Спасибі скаже всім».

Сергій, місцевий мешканець:
«Цей тротуар ми довго-довго чекали. Всюди тротуари, аж до річки зробили (ну взагалі, клас!), а тут нема; я думаю, коли ж зроблять? А тепер роблять. Оце клас!»

Прокладати пішохідну доріжку на Полтавській розпочали наприкінці  минулого тижня. За цей час уже встигли зробити більше ста метрів. Зараз кладуть плитку на ділянці від вулиці Антонова, біля «Фуршету». Майстри кажуть — перешкод для активної роботи немає жодних.

Олександр Пащинський, депутат Ірпінської міської ради:
«Матеріали вже були придбані завчасно. Роботи йдуть планово. Я думаю, що десь до кінця липня вже буде тротуар закінчено, і жителі цього району будуть ходити новим тротуаром».

Тротуар роблять поки що з одного боку вулиці. Але в майбутньому планують вимостити плиткою і з іншого боку дороги. 

Олександр Маркушин:
«Плани у нас по цій вулиці — з наступного року зробити ще по цій стороні тротуар і заасфальтувати її. І вона буде у нас повністю нова вулиця».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV